BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Op zaterdag 09/06/2018 mochten we ook aanwezig zijn op de Bobbejaan Memorial.
Deze ging dit jaar door in het centrum van Lichtaart.

Een halve Schoolstraat was afgesloten voor dit event dat vanaf 14 uur begon.

Voor de kinderen waren er verschillende attracties zoals een nostalgische kermis, grimestand en een springkastelendorp. Voor de volwassenen was er een heus entertainment pakket aangehaald van muziek tot goochelshow en natuurlijk heel veel dranken waaronder de bieren van de Kastelse biervereniging. Diegene die toch al een hongertje hadden, konden terecht bij de foodtrucks naast de kerk. Hier kon je ook de mensen van radio KLT vinden en ook de auto van Bobbejaan was van de partij. Men kon in de auto gaan zitten om een foto te laten maken.

Omstreeks 16.45 uur werd dan het plein en de kunstwerken ingehuldigd onder het toeziend oog van de voltallige familie Schoepen. Dit werd gedaan door het schepencollege, burgemeester en minister Sven Gatz. Na de inhuldiging was er nog een verrassingsoptreden.

Op het podium kwamen Not Johnny Cash en Decapochino met gastartiesten optreden tot zelfs een optreden van Silvana Biasini. Tijdens de optredens op het kleine podium kon men vanaf 17 uur aanschuiven aan een heuse BBQ. Hiervoor moest je je op voorhand ingeschreven hebben.

Rond 20.30 begon het concert “Ode aan Bobbejaan” met de vaste artiesten Barbara Dex, Guido Belcanto en Jan De Smet.

Deze kregen de ondersteuning van gastartiesten zoals Mauro Pawlowski, Roy Aernouts, Guillaume Van Der Stighelen tot zelfs Femke Ganzeboom, de kleindochter van Bobbejaan.
Alle optredens werden opgenomen door een camerateam en deze zullen worden gebruikt in de luxe geschenkbox die je kon bestellen.

(bron: Themaparkvision)

Lees artikel: https://www.themeparksnews.be/index.php/trip-verslagen/2018/item/2192-09-06-2018-bobbejaan-memorial

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...