BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Tom Schoepen stelt biografie over Bobbejaan voor

16 mei 2011 | De Morgen | Lander Deweer

Zoon Tom. © photo news
In de Bobbejaan studio's in Lichtaart is deze namiddag het boek 'Bobbejaan' voorgesteld, een biografie die werd samengesteld op basis van persoonlijke ervaringen en gesprekken van Tom Schoepen, zoon van de legendarische volkszanger en pretparkdirecteur. Het boek verschijnt morgen, precies een jaar na het overlijden van Bobbejaan, en bevat een massa materiaal uit het archief van de familie Schoepen.

© photo newsTal van BV's, onder wie generatiegenoten van Bobbejaan, zoals Will Ferdy, waren maandag aanwezig op de officiële voorstelling van het boek. Bobbejaans weduwe Josée richtte haar dankwoord onder meer aan haar zoon, aan Uitgeverij Kannibaal en aan fotograaf Stephan Vanfleteren die zelf een deel van zijn collectie ter beschikking stelde. Ze kreeg ook meteen het eerste exemplaar van het boek overhandigd.

Initiatiefnemer Tom Schoepen wilde naar eigen zeggen vooral geen droge opsomming van biografische feiten geven. Het werk is dan ook volledig geschreven vanuit zijn persoonlijk vertelperspectief en speelt zich voornamelijk in en om de ouderlijke woonst in Lichtaart af, waarrond uiteindelijk ook pretpark Bobbejaanland groeide.

Schoepen voerde tussen 2005 en 2010 tal van specifieke gesprekken met zijn ouders voor dit boek. Intussen werd het archief van de familie koortsachtig gedigitaliseerd. Het boek bevat uiteraard slechts een selectie van de 2.750 foto's, 1.200 brieven en artikels, 15 affiches en 180 partituren die zo werden geïnventariseerd.

'Bobbejaan' telt 204 pagina's. Er komt ook een luxe-editie, omhuld met huid afkomstig van paarden die humaan werden gekweekt, gedrukt op amper 200 exemplaren, met bijgevoegd een vinyplaat vol onuitgegeven Bobbejaan-nummers. (belga/adb)

——————————————————
© 2011 De Persgroep Publishing
Artikelinformatie
Datum publicatie: 16 mei 2011
Bron: De MorgenBobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...