BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Verdwijderd (2007)
  • Type: Breakdance
  • Oepning: 1987
  • Fabrikant: Huss

Beschrijving

Op een grote ronddraaiende schijf zijn 4 armen bevestigd. Deze ronddraaiende armen dragen op hun beurt 4 gondels, die om hun as draaien. Een drievoudige ronddraaiende beweging dus, die je gegarandeerd het noorden doet verliezen. Actie en fun verzekerd ! De Breakdance werd op het einde van seizoen 2007 verkocht, en is nu te bewonderen op de kermis.

De Breakdance zat samen met o.a. Rainbow en het Draaiend Huis mee in de ruildeal voor de Thrillenium Ride. Vanaf 1999 verschijnt Breakdance dan ook voor enkele jaren niet meer op de parkplannen. Rainbow en Draaiend Huis zijn na het faillissement van de constructeur van Thrillenium niet meer te redden, maarde Breakdance kan door de familie Schoepen op het nippertje nog gered worden.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...