BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel (Rad buiten werking)
  • Type: Rapid River
  • Opening: 25 juni 2000
  • Fabrikant: Hafema
  • Theming: Atelier Artistique du Béton (AAB) en Space Leisure (beelden)
  • Totale investering : 3.100.000 EUR

Beschrijving

El Rio is niet zomaar een wildwaterbaan, maar eentje met pit door de verschillende ingebouwde elementen. In ronde boten varen de bezoekers langs het 400m lange kanaal. Na een rustig begin, wordt de actie ingezet. In de beginjaren van de attractie startte de rit met een rondje op het reuzenrad, om vervolgens van de glijbaan naar beneden te glijden. Na deze afdaling werden de boten opgeslokt door een enorme draaikolk om daarna in een tunnel te belanden. Splash! Hierna gaat de toch verder langs watervallen en bochten om onderaan de transportband tot rust te komen.

Oorspronkelijk hoorde dus ook het reuzenrad tot het traject van El Rio. Boten werden met een reuzenrad omhooggetakeld, om vervolgens van een glijbaan af te glijden. Wegens problemen met o.a. de capaciteit van de attractie, werd het rad buiten werking gesteld.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...