BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel
  • Type: Indoor wildwaterslide
  • Bouwjaar: 1991
  • Fabrikant: Intamin (Zwitserland)
  • Theming: Scenesetters Animation (animaties) & F. Deboucq (Beelden en letters gevel)
  • Totale investering: 43.533.000 DM

Beschrijving

Indiana River is een unieke indoor wildwaterbaan die je meevoert naar de magische wereld van de Azteken. Licht- en geluideffecten maken de attractie tot een unieke belevenis. Reeds in de wachtrij wordt je het avontuur ingetrokken. Je beland temidden van de jungle vol papegaaien en ander gespuis. Een bootje in de vorm van een uitgeholde boomstam neemt je mee tot diep in het regenwoud.

Na een tweetal drops voert de Indiana River je door een Aztekentempel, langsheen hogepriesters, schatkamers, watervallen. Op het einde wordt het pas echt spannend, wanneer de tempel op instorten staat. De poort valt naar beneden, een bliksemschicht, loskomende stenen, een waterval…. Splash! Indiana River is de enige compleet indoor log fume ter wereld en is een concept dat door Bobbejaan Schoepen zelf is bedacht.

In 1991 opende de Indiana River, maar de attractie was nog niet volledig afgewerkt. Enkel het instapstation was gethematiseerd, na de eerste drop vaarde je gewoon rond in een donkere hal, tot je weer in het station terechtkwam. Pas in 1992 was ook de rest van de ride volledig afgewerkt en werd Indiana River officieel geopend. Wist u trouwens dat Josée Schoepen de stemmen van de papegaaien die de bezoekers in de wachtrij verwelkomen heeft ingesproken?

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...