BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel
  • Totale investering: 6.5000.000 EUR (250 miljoen frank)

Beschrijving

Kinderland is een speelparadijs van zo’n 7000 m² groot voor kinderen, één van de grootste overdekte speeltuinen ter wereld. Het enorme overdekte gebouw herbergt tal van attracties, vooral molens, op maat van de kleintjes. De attracties zijn volledig geïntegreerd ini de kleurrijke hal, geïnspireerd op het thema “circus”. Buitelende clowns, fietsende grapjassen, tuimelaars en lachbekken, talrijke carrousels, botsautootjes, een glijbaan, een doolhof, een kindertheater, een grime- en mimestand, lachspiegels, snoepwinkels…. Kinderland heeft/had het allemaal! Het concept van Kinderland is door Bobbejaan Schoepen zelf uitgedacht.

Kinderland werd officieel geopend in juni 1996 door Mevr. Dehaene, de afwerking van het speelparadijs werd verspreid over meerdere jaren. Zo werd in 1995 Kinderland reeds deels geopend. De laatste fase werd voltooid in 1997. In 1998 werd de speeltuin toegevoegd.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...