BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel
  • Totale investering: 6.5000.000 EUR (250 miljoen frank)

Beschrijving

Kinderland is een speelparadijs van zo’n 7000 m² groot voor kinderen, één van de grootste overdekte speeltuinen ter wereld. Het enorme overdekte gebouw herbergt tal van attracties, vooral molens, op maat van de kleintjes. De attracties zijn volledig geïntegreerd ini de kleurrijke hal, geïnspireerd op het thema “circus”. Buitelende clowns, fietsende grapjassen, tuimelaars en lachbekken, talrijke carrousels, botsautootjes, een glijbaan, een doolhof, een kindertheater, een grime- en mimestand, lachspiegels, snoepwinkels…. Kinderland heeft/had het allemaal! Het concept van Kinderland is door Bobbejaan Schoepen zelf uitgedacht.

Kinderland werd officieel geopend in juni 1996 door Mevr. Dehaene, de afwerking van het speelparadijs werd verspreid over meerdere jaren. Zo werd in 1995 Kinderland reeds deels geopend. De laatste fase werd voltooid in 1997. In 1998 werd de speeltuin toegevoegd.

Op 9 juni 2018 organiseerde de Bobbejaan Legacy met de gemeente Kasterlee de achtste Bobbejaan Memorial in Lichtaart. De geschenkbox bevat een USB-stick en een boekje met exclusieve live-opnames en foto’s van de herdenking, uitleg over de...