BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Verwijderd (2010)
  • Type: Feria Swing
  • Opening: 30 mei 2000
  • Fabrikant: Mack (Duitsland)
  • Totale investering: 1.200.000 EUR

Beschrijving

De Mambo is een snelle, overdekte draaicarrousel in Mexiaanse stijl. Tijdens het draaien, zwaaien de gondels tot 90° naar buiten. Een speciaal schommelend effect wordt gecreëerd door 2 bergen en 2 dalen. Oorspronkelijk stond de Mambo dicht bij zijn broertje Aztek Express, in cowboydorp. Na het verdwijnen van de Rainbow nam Mambo diens plaats in tussen Bobby Drop en het Paviljoen in de winter van 2003-2004.

De Mambo is volledig overdekt en speciaal voor Bobbejaanland gedecoreerd. Pas in 2001 werden de huidige totems aan de dakranden geplaatst, in 2001 zag de Mambo er immers totaal anders uit, zoals te zien op de foto’s. Wist je trouwens dat de Mambo oorspronkelijk “Cha cha cha” zou gaan heten? De attractie werd met deze naam als nieuw aangekondigd in o.a. het parkplan van 2000.

Op 9 juni 2018 organiseerde de Bobbejaan Legacy met de gemeente Kasterlee de achtste Bobbejaan Memorial in Lichtaart. De geschenkbox bevat een USB-stick en een boekje met exclusieve live-opnames en foto’s van de herdenking, uitleg over de...