BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Verwijderd (2010)
  • Type: Feria Swing
  • Opening: 30 mei 2000
  • Fabrikant: Mack (Duitsland)
  • Totale investering: 1.200.000 EUR

Beschrijving

De Mambo is een snelle, overdekte draaicarrousel in Mexiaanse stijl. Tijdens het draaien, zwaaien de gondels tot 90° naar buiten. Een speciaal schommelend effect wordt gecreëerd door 2 bergen en 2 dalen. Oorspronkelijk stond de Mambo dicht bij zijn broertje Aztek Express, in cowboydorp. Na het verdwijnen van de Rainbow nam Mambo diens plaats in tussen Bobby Drop en het Paviljoen in de winter van 2003-2004.

De Mambo is volledig overdekt en speciaal voor Bobbejaanland gedecoreerd. Pas in 2001 werden de huidige totems aan de dakranden geplaatst, in 2001 zag de Mambo er immers totaal anders uit, zoals te zien op de foto’s. Wist je trouwens dat de Mambo oorspronkelijk “Cha cha cha” zou gaan heten? De attractie werd met deze naam als nieuw aangekondigd in o.a. het parkplan van 2000.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...