BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Verwijderd (1988)
  • Type: Space Probe
  • Opening: 1987
  • Fabrikant: Vekoma

Beschrijving

In de Spaceball, een attractie van het type “Space Probe” van Vekoma konden de bezoekers plaatsnemen in een capsule geplaatst in een soort doorzichtige koker. De bedoeling van de attractie was om de bezoekers de sensatie van een ruimtereis te laten ervaren. De bol werd met behulp van luchtdruk zo’n 7 meter omhooggeblazen in de koker. De bol waarin de bezoekers zaten, kon volledig ronddraaien, wat een desoriënterend effect teweeg bracht. De bezoekers konden zelf de luchtdruk regelen, waardoor bezoekers de bol zelf op en neer konden laten stuiteren. Door bepaalde kleppen binnenin de capsule te bedienen, kon je zelf de bol allerlei bewegingen laten maken. Je kon de capsule zelfs over de kop laten gaan. Werd de luchtdruk volledig uitgeschakeld, dan kwam de capsule terug op de begane grond. Doordat er telkens maar één bezoeker in de attractie kon plaatsnemen, en de capaciteit met 30 personen erg laat was, werd de Spaceball al snel weer verwijderd.

Het gebouw van de Spaceball was de omgebouwde Country Hall : Music Hall, en bevond zich op de plek van de huidige Hall 2000.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...