BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel
  • Type: Dubbele Wild Muis (tot 2008)
  • Opening: 1998
  • Fabrikant: Mack Rides (Duitsland)
  • Lengte baan: 370m
  • Maximale hoogte: 14m
  • Maximale snelheid: 45 km/u
  • Totale investering: 3.750.000 EUR

Beschrijving

Speedy Bob is een snellopende achtbaan, die bestond uit twee Wilde Muis attracties van de firma Mack. Ze stonden naast elkaar opgesteld en hadden een gemeenschappelijk station. Tijdens de winterstop van 2008 werd de linkerbaan verwijderd en verhuisde deze baan naar Parques des Attraciones in Madrid. Enkel de rechterbaan van Speedy Bob staat momenteel nog in Bobbejaanland.

De baan met een lengte van 373m bestaat uit twee ronde pijpen met een diameter van 10,8cm en een maximale dikte van 1,25cm. Deze pijpen staan 80cm uit elkaar en worden bijeengehouden door tussenliggende verbindingen. De rails rusten op pijlers. Op deze rails staan de wagentjes. Ze worden door middel van wielen boven, onder en langs de buitenzijde van de pijpen op de baan gehouden tijdens de rit.

De uitzonderlijke eigenschap van deze attractie is dat elke leeftijdsgroep geniet van een rit in de Wilde Muis. Ze hoort dan ook thuis in de categorie “gezinsattracties”. Speedy Bob was de enige dubbele Wilde Muis achtbaan in een pretpark in Europa! Wist je trouwens dat de torentjes met windhanen en de omheining van Speedy Bob een compensatie waren van constructeur Mack, om de te laten levering van de attractie te compenseren?

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...