BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • geen info

Beschrijving

Begin jaren ’80 gaf Bobbejaan Schoepen in het hoogseizoen dagelijks drie tot vijf optredens van telkens 45 minuten. Tijdens echte topdagen (12.000 bezoekers of meer) kon dat oplopen tot zeven à acht shows per dag. Het gebouw heeft een capaciteit van 1.100 personen. De toegang tot de show was inbegrepen ini de entreeprijs. De voorzieningen van het theater werden gebruikt voor Bobbejaanshows, voor radio- en tv-programma’s en soms ook als restaurant voor grote groepen. Het theater was jarenlang het centrum van het park en dat waar het allemaal mee begon. Op 31 december 1961 opende het theater voor de eerste keer. Bobbejaanland was geboren.

Talloze artiesten uit de variétéwereld traden samen met Bobbejaan Schoepen op in het theater. Denk maar aan artiesten als Staf Wesenbeek (vader van Lynn), Leo Martin van het duo “Gaston en Leo”, Will Ferdi, Will Tura, Staf Permantier, Liliane Saint-Pierre, Nicole en Hugo. Ook internationale sterren waren kind aan huis in Bobbejaanland, zo was er de Duitse actrice en zangeres Ilse Werner en haar bekende landgenoten Rex Gildo en Michael Holm. De Amerikanen Jimmy Ross (alias Mel Turner) en Jimmy Lawton nestelden zich door hun werk als artiest in Bobbejaanland definitief in België. De prestentatoren van de show door de jaren heen waren o.a. Jan Theys, Lou Marcel, Gust Lancier, en Bob Vrieling. In de jaren ’90 waren, naast Bobbejaan zelf, o.a. Joe Harris, Jacky Lafon, Chrissy en Luc van Meeuwen de sterren van de show.

Op 9 juni 2018 organiseerde de Bobbejaan Legacy met de gemeente Kasterlee de achtste Bobbejaan Memorial in Lichtaart. De geschenkbox bevat een USB-stick en een boekje met exclusieve live-opnames en foto’s van de herdenking, uitleg over de...