BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Buiten dienst (2000)
  • Type: Rondrit met stoomtrein
  • Opening: 1985 – (De Texas Trein zelf opende reeds in 1976)
  • Fabrikanten tunnel: Helmo/Line Lite Intern
  • Totale investering: Onbekend

Beschrijving

In de Time Tunnel/Silvermine werden de bezoekers teruggekatapulteerd naar het verleden. Nadat de “Texas Train” vertrok aan het treinstation “Texas Station” aan de huidige “Oki Doki”, werden de bezoekers na een ritje door een westerndecor in openlucht een donkere grot ingereden. In deze grot was de tijd blijven stilstaan, waardoor de inzittenden konden kennismaken met de wondere wereld van de cowboys, indianen en mijnwerkers. De rijrichting van de trein werd eind jaren ’90 omgedraaid. Door de bouw van Indiana River verdween immers het westerndecor en waardoor men de trein meteen na vertrek de tunnel liet inrijden. De “Time Tunnel” was een uitbreiding van de attractie “Texas Train” en hield een verlenging van de tunnel van de zilvermijn in. De tunnel werd in 1985 verlengd.

Tot 1994 was het traject van de trein veel langer, en reed de trein tot bijna in cowboydorp, tot aan de Sky Pedalo/Horse Pedalo. Door de aanvang van de bouwwerken aan Kinderland had men het plein voor Kinderland echter nodig voor het plaatsen van een bouwkraan, waardoor de sporen moesten verdwijnen. Vanaf dan werd het traject van de Texas Train ingekort tot een rondje tot een rondje rond het gebouw van Indiana River en de nabijliggende picknickweide. Het treintje reed voor de laatste keer uit in 2000. De attractie is nog steeds in Bobbejaanland terug te vinden, maar is momenteel niet meer in gebruik.

Een leuk weetje is dat de tunnel is ontstaan doordat er nood was aan een overdekte opslagplaats voor treinen in de winter. Het was echter onmogelijk een overkapping te maken op een apart zijspoor, waardoor er een overkapping werd gebouwd over het gewone traject. Elke rit reed de trein dus door die donkere opslagplaats, een tunnel, en om het voor de bezoekers aangenamer te maken werd de tunnel gedecodeerd naar een goudmijn. Later werd de tunnel uitgebreid en werd de remise een belangrijk onderdeel van de beleving van de attractie.

Op 9 juni 2018 organiseerde de Bobbejaan Legacy met de gemeente Kasterlee de achtste Bobbejaan Memorial in Lichtaart. De geschenkbox bevat een USB-stick en een boekje met exclusieve live-opnames en foto’s van de herdenking, uitleg over de...