BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Technische Fiche

  • Status: Operationeel
  • Opening: 3 april 2004
  • Fabrikant: Gerstlauer
  • Lengte baan: 670m
  • Maximale hoogte: 25,7m
  • Totale investering: 5.000.000 EUR

Beschrijving

Typhoon is een stationaire achtbaan die rust op een zelfdragend frame. Een wagentje vervoert 8 passagiers die in 2 rijen van 4 personen naast elkaar zitten. Na het station verlaten te hebben, wordt het treintje met een verticale lift omhoog getakeld tot de top van de 25m hoge toren. De inzittenden liggen hierbij vrijwel horizontaal in hun zitje. Boven aangekomen draait het wagentje in een korte bocht over de top om vervolgens aan de spectaculaire First drop te beginnen. Hierbij gaat het treintje met een hoek van 97° (verder dan loodrecht) aan de duizelingwekkende snelheid naar beneden. Na deze ongelooflijke val ondervinden de inzittenden hun eerste looping.

Deze looping met een hoogte van ongeveer 19m heeft veel gelijkenissen met de Looping Star. De wens van de familie Schoepen was dat de looping van Typhoon zou gebouwd worden exact dezelfde plaats als die van de Looping Star.

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...