BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag van Bobbejaanland kunnen bezoekers van zijn land 10 dagen lang zelf plaatsnemen in de Pontiac Bonneville van Bobbejaan Schoepen. Ruim dertig jaar lang paradeerde hij bijna dagelijks door zijn park in die wagen. Je vindt hem onder de kiosk in Cowboytown.

Je kan een selfie nemen op de leren fauteuils die door de Amerikaanse designer Nudie Cohn gedecoreerd zijn. Nudie Cohn maakte showkostuums op maat voor Bobbejaan en Josée Schoepen en voor veel groten der aarde: van Elvis Presley en Johnny Cash tot Dolly Parton en Elton John. Johnny Cash zette trouwens zijn handtekening op het leer van de Pontiac Bonneville. Cohn verwerkte ruim 400 zilveren dollars in het interieur en versierde de Pontiac met verzilverde revolvers, geweren, hoefijzers en paardenbeeldjes. Vooraan op de wagen prijkt een imposante stierenhoorn en de naam Bobbejaan staat op het reservewiel.

Tien dagen lang, van 23 juli tot 1 augustus kan je dagelijks in de Pontiac plaatsnemen van 10 tot 19 uur.

Zie ook https://autonieuws.be/nieuws/6677-iconische-wagen-keert-eventjes-terug-naar-het-plezantste-land

In Lichtaart is het Bobbejaan Schoepenplein officieel ingehuldigd. Op het plein voor de bibliotheek zijn ook twee kunstwerken onthuld. Die brengen hulde aan zanger en pretparkoprichter Bobbejaan Schoepen. De erkenning komt acht jaar na zijn...