BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

"Bobbejaan Schoepen krijgt ereteken van Officier in de Kroonorde" (De Morgen)

07/07/2009

KASTERLEE l Op instigatie van Koning Albert II en Vlaams cultuurminister Bert Anciaux ontving Bobbejaan Schoepen (84) gisteren het ereteken van Officier in de Kroonorde.

De Morgen - 7 juli 2009

De Kroonorde werd in 1897 ingesteld door toenmalig Koning Leopold II en wordt uitgereikt aan Belgen met grote artistieke, letterkundige of wetenschappelijke verdiensten in de commerciële of indrustriële wereld op hun palmares. Eerder werd Schoepen tot Ridder in de Kroonorde gehuldigd, nu wordt hij dus Officier. De jodelende cowboy kreeg een medaille met vijfarmige ster en vergulde kroon gisteren in zijn eigen Bobbejaanland opgespeld door de Antwerpse gouverneur Cathy Berx. Zij prees Schoepen, auteur van evergreens als 'Eerbied voor jouw grijze haren' en 'Lichtjes van de Schelde', voor zijn gevulde en gevarieerde carrière en voor zijn grote internationale verdienste voor ons land. "Zijn repertoire kenmerkt zich door een geslaagde combinatie van verschillende muziekgenres waarmee hij een erg breed publiek bereikte. Bovendien bouwde hij samen met zijn vrouw Bobbejaanland uit tot een van de grotere pretparken in Europa. Bobbejaan is niet alleen een groot artiest, maar ook een groot ondernemer."

Bobbejaan liet zich de persaandacht welgevallen. Ook al heeft hij zichtbaar moeite om zijn gedachten onder woorden te brengen, toch poseert hij gewillig voor de aanwezige fotografen en repliceert hij af en toe met een typische kwinkslag. "Ik ben erg blij met deze erkenning. Al van kleinsaf heb ik er steeds naar gestreefd een voorbeeld te zijn. Ik speld de medaille straks op mijn pyjama en zal ze dag en nacht dragen."

Na zijn ZAMU Lifetime Achievement Award in 2007, een opname in de Amerikaanse "Whistlers Hall Of Fame" en het ereburgerschap van zijn geboortegemeente Boom, rijgt Bobbejaan met deze nieuwe huldiging de erkenningen dus aaneen. "De laatste jaren heeft mijn vader echt een tweede adem gevonden", verklaart zoon Tom. "Na de hommageplaat van vorig jaar komt de artiest in mijn vader opnieuw bovendrijven. We zijn zelfs aan een nieuwe plaat aan het werken. Binnenkort trekken we naar Nashville om er enkele nieuwe nummers in te blikken. Ondanks zijn wankele medische toestand pikt hij de muzikale draad dus opnieuw op. Zingen of mondharmonica spelen werkt bij mijn vader echt levensverlengend." (LAD)Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...