BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

"Bobbejaans bijdrage aan toerisme in Kempen is visionair en gigantisch." (HLN)

20/05/2010

"Bobbejaans bijdrage aan toerisme in Kempen is gigantisch"

Lichtaart - Voorzitter Inga Verhaert van Toerisme Provincie Antwerpen hield gisteren tijdens de algemene vergadering in Ravels een eerbetoon aan Bobbejaan Schoepen. Verhaert bestempelde Schoepens bijdrage in de uitbouw van het Kempense toerisme als 'gigantisch' en 'visionair'.

"De metamorfose van een drassig domein in Lichtaart eind jaren 50 in een attractief en hoog aangeschreven familiepark betekende een enorme impuls voor het toerisme in de Antwerpse Kempen", aldus Inga Verhaert. "Al decennialang vormt Bobbejaanland de onbetwiste publiekstrekker voor het Kempense dagtoerisme. Ook de economische betekenis van Bobbejaanland is niet te onderschatten: het familiepark creëerde de voorbije decennia heel wat tewerkstelling." Toerisme Provincie Antwerpen zet sinds enkele jaren bij haar Kempenpromotie sterk in op het kind- en familievriendelijke karakter van de regio. Inga Verhaert noemt Schoepens aanpak hier visionair: "Vandaag klinkt de slogan 'Kindvriendelijke Kempen' heel vanzelfsprekend, maar in de jaren 60 was dit allerminst het geval. Decennia geleden zette Bobbejaan Schoepen het thema 'kindvriendelijkheid' al in de praktijk. Zo koos hij er bewust voor om Bobbejaanland te profileren als een familiepark."

(JVN)

© 2010 De Persgroep Publishing
Datum publicatie: 20 mei 2010
Bron: Het Laatste NieuwsBobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...