BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Expo over Bobbejaan geeft startschot van jaarmarkt

03/10/2009

Boom

De gemeente Boom viert dit jaar zijn 700ste verjaardag. Om dat extra in de verf te zetten, brengt de Rupelgemeente komende maand ook hulde aan Bobbejaan Schoepen.

Gisteren al kreeg de in 1925 in Boom geboren zanger een hommage tijdens een concert waaraan onder andere artiesten als Liliane Saint-Pierre, Jan De Smet, Daan Stuyven, Elise Caluwaerts, Geert Chatrou en Geike Arnaert meewerkten. Eerder op de avond werd het eerste ereburgerschap van de gemeente officieel uitgereikt aan Schoepen, die als zanger, entertainer en eigenaar van Bobbejaanland bekendheid verwierf. Van 4 tot 31 oktober loopt bovendien in het gemeentehuis een tentoonstelling over de man. Daar kan je ontdekken hoe hij uitgroeide tot een artiest met meer dan 500 liedjes. De familie Schoepen toont op 10 oktober nooit eerder vertoonde beelden van Bobbejaan die een optreden geeft in Boom in 1959.

De hommage aan Schoepen is meteen ook het startschot van de Boomse jaarmarkt. Vanwege het 700-jarig bestaan van Boom houdt de gemeente dit jaar een luxe-editie van de markt. Bovendien viert ook de jaarmarkt zelf zijn 180ste verjaardag. De komende week staat daarbij onder andere een herdenkingsconcert voor de overleden André Hazes op het programma, waarbij Booms charmezanger Steve Tielens samen met Luc Caals en andere artiesten nummers brengt die ooit door de Nederlandse zanger gezongen werden. De 180ste jaarmarkt van Boom wordt op 12 oktober afgesloten met veeprijskampen. (lbp)

www.boom.be

© 2009 Corelio
Publicatie: Het Nieuwsblad / Mechelen-Lier
Publicatiedatum: 3 oktober 2009Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...