BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bert Anciaux over Bobbejaan

13/02/2007

Er zijn zo van die dagen.
Prachtige dagen. Zoals vandaag. Uitreiking van de Zamu-Awards. Wie Zamu-Awards zegt, denkt aan Johan Verminnen. Nu is Johan de grote baas van Sabam geworden. Dat zit in goede handen.Het was een erg mooie avond. Eerst mocht
ik een prijs geven aan Gabriël Rios. Een fantastisch kunstenaar, die vele generaties kan beroeren. Gabriël is een migrant uit Midden-Amerika. Vandaag de trots van onze muziekwereld. Moeten er nog voorbeelden zijn van kansen geven aan mensen zonder kansen.


Maar het mooiste moment was zonder twijfel de samenzang van Daan en Bobbejaan Schoepen. Samen zongen ze 'Zie ik de lichtjes van de Schelde'. Enig mooi. Was mijn moeder er nog maar, dan kon ik haar dicht bij me houden en samen dansen. Bobbejaan werd gehuldigd voor heel zijn carrière. Terecht. Jacques Brel zong ooit nog als voorprogramma van Bobbejaan en Toots Thielemans speelde in zijn orkest. Hij is een groot meneer waar we veel aan te danken hebben.


Het is een prachtige avond. En nacht. Eén uit de duizend. In mijn concertzaal bij uitstek, onze AB. Dé dans- en muziektempel van Vlaanderen in Brussel.

Bert

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...