BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaan krijgt eerste prinsen over de vloer

23/04/2001

Hij had al twee gouverneurs en voormalig eerste minister Leo Tindemans in zijn park rondgeleid, maar zondag kreeg Bobbejaan Schoepen voor het eerst prinselijk bezoek over de vloer. Prinses Astrid zette er samen met tienduizend Rode-Kruisvrijwilligers een nieuw werkjaar in.

Lichtaart


Zoon Jacky Schoepen mocht de prinselijke gasten in het pretpark rondleiden. Hij lette op elk detail en liet zelfs de loper waarover prinses Astrid het park zou betreden, nog eens omkeren. "Ik heb de hele nacht niet geslapen", vertrouwde hij ons toe.

Prinses Astrid en prins Lorenz werden op een drafje van de ene naar de andere locatie in het park geleid. Onderweg kocht ze de eerste zelfklevers van het Rode Kruis - vooraf had ze nog even gecontroleerd of ze wel geld in haar handtas had zitten - en maakte ze kennis met enkele vrijwilligers. De prinses vulde ook haar collectie Rode-Kruisstiften aan.

Het was wat wringen en het kostte wat overredingskracht, maar uiteindelijk konden André en Maria Ratiau uit Lichtaart samen met prinses Astrid op de foto. "Is het niet ongelooflijk? Ze herkende me nog", lachte André. "En dat kan, want de prinses en ik hebben samen op het paleis gepintelierd. Twee jaar geleden, toen ik er ontvangen ben omdat ik vijftig jaar bij het Rode Kruis was. Ik ben hier voorzitter van het Rode Kruis geweest en verantwoordelijke van de hulpdienst. Ik heb nog geholpen bij de overstroming in Ruisbroek. Maar nu ben ik 72, en dan moet je ook als vrijwilliger op pensioen, hé."

Guy Van Nieuwenhuysen
23-04-2001
Gazet van Antwerpen

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...