BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaan Schoepen eist superattractie via rechtbank

08/01/2002

LICHTAART/BREDA Bobbejaan Schoepen levert een bitsig juridisch steekspel met de leverancier van 's werelds grootste 3D-looping Thrillenium. Pretpark Bobbejaanland zou de helft -zo'n 1,25 miljoen euro (50,4 miljoen frank) - hebben betaald, maar de Nederlandse firma Leisure Industry Service uit Den Haag weigert de superattractie te leveren. Drie afzonderlijke rechtszaken zijn momenteel hangende en moeten uitsluitsel geven.


Via een bankbeslag op de Nederlandse rekeningen van Bobbejaan Schoepen en een rechtszaak voor de rechtbank van koophandel in Turnhout wil Leisure Industry Service de betaling van Thrillenium bekomen. Van diezelfde rechtbank heeft Schoepen eerder al bekomen dat de leverancier per dag een dwangsom moet betalen van 4.957,87 euro (200.000 frank) als de attractie niet meteen geleverd wordt, hetgeen vandaag betwist voor het hof van beroep in Antwerpen.

De funderingwerken voor de langverwachte aanwinst zijn intussen al anderhalf jaar voltooid, maar Bobbejaan Schoepen (76) blijft strijdvaardig. «Ze proberen het geld uit onze zakken te kloppen, hoewel we de voorschotten al lang betaald hebben. Och, had ik op het moment van de bestelling hier geweest, dan was dit nooit gebeurd. Want ik ken die heren al langer, ze zijn ondertussen aan hun twaalfde firmanaam toe. Mijn zoon zag niet dat het oplichters waren, dus heeft hij een grote stommiteit begaan. Ik herstelde toen van darmkanker, ik lag ziek te bed en kon niets doen. Ikzelf had ze meteen buitengegooid».

Zijn advocaat Peeters zoekt momenteel vergeefs naar verantwoordelijken van de «spookfirma» Leisure Industry Service. «Volgens onze gegevens bestaat het bedrijf enkel nog op papier. Het is bovendien niet duidelijk welke mensen die firma vertegenwoordigen», aldus de raadsman. In ons land laat de zelfverklaarde attractie-specialist zich wel vertegenwoordigen door de Turnhoutse advocaat Guy Heerman. «Ik geef geen commentaar over deze zaak», luidt het echter bij meester Heerman. (BPP)

Bobbejaan Schoepen (rechts) en zoon: «Mijn zoon had niet in de gaten dat het oplichters waren». Foto EVG


© 2002 De Persgroep Publishing
Publicatie:
Het Laatste Nieuws /
Publicatiedatum:
8 januari 2002
Auteur:
Bart PIERREUX

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...