BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaan Schoepen genomineerd voor eregalerij kunstfluiters

09/02/2008

''Bobbejaan Schoepen genomineerd voor eregalerij kunstfluiters VS''


BELGA/BVL - Vlaams muziekicoon Bobbejaan Schoepen is in de Verenigde Staten genomineerd voor de Whistlers Hall of Fame, de Amerikaanse eregallerij voor kunstfluiters. De kunstfluitersprijs wordt sinds 1986 jaarlijks uitgereikt door de International Whistlers Convention (IWC) uit North Carolina.

Tot nu toe was de eer om door de IWC genomineerd te worden, enkel weggelegd voor Amerikanen, Canadezen en n Nieuw Zeelander, maar Tom Schoepen, zoon van, maakt zich sterk dat Bobbejaan kan winnen.

"Ik heb destijds door de States getourd. Mijn platenbaas wilde dat ik alle radiostations zou afgaan, maar die tijd had ik niet. Maar ik heb in heel de wereld staan fluiten," zegt Schoepen.

Schoepen, ondertussen 82, floot al van jongsafaan. "Ik heb het geleerd van mijn moeder. Die stond altijd te fluiten aan de waskuip. Ik heb me daar altijd verder in bekwaamd. Kunstfluiten is wel degelijk een kunst. Sommige zangers fluiten wel eens een deuntje in een nummer, maar ze zouden beter hun fluit houden." Schoepen floot zichzelf ook naar het Songfestival in 1957 met het nummer 'Straatdeuntje'.

''Ik kan niet meer fluiten''

Hij kan helaas niet meer fluiten sinds de jaren '80. Een tandheelkundige ingreep beschadigde toen een belangrijke zenuw, waardoor zijn mondstreek gevoelloos werd. "Mijn wijsheidstanden moesten getrokken worden. Toen ik wakker werd na de operatie bleek er veel meer gedaan te zijn, maar toen was het al te laat." Als Schoepen, die vooral bekend is als voormalige eigenaar van het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart, de kunstfluitersprijs wint, komt hij in een rijtje met bekende artiesten terecht waaronder de Amerikaanse crooner Bing Crosby. Overigens brengt hij in het voorjaar nog een nieuwe cd uit waarop oude fluitdeuntjes staan verzameld, maar waarop hij ook een duet zal zingen met Axelle Red.

Belga/MaLu

---------------------
© 2008 Concentra
Publicatie: Het Belang van Limburg
Publicatiedatum: 9 februari 2008

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...