BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaan Schoepen wint proces rond superattractie

11/01/2002

LICHTAART/BREDA Bobbejaan Schoepen heeft het proces gewonnen dat de leverancier van 's werelds grootste 3D-looping tegen het pretpark had aangespannen. De rechter in Breda vindt dat het Nederlandse bedrijf nu eerst de superattractie Thrillennium moet plaatsen vooraleer er nog betalingen volgen.

Bobbejaanland heeft al de helft -zo'n 1,25 miljoen euro (50,4 miljoen frank)- betaald, maar de firma Leisure Industry Service uit Den Haag weigerde tot nog toe de attractie te installeren. Via een bankbeslag op twee Nederlandse rekeningen eiste het bedrijf eerst de betaling. Dat beslag heeft de rechter gisteren opgeheven.

Via een rechtszaak voor de rechtbank van koophandel in Turnhout wil Leisure Industry Service de betaling van hun Thrillenium alsnog bekomen. Van diezelfde rechtbank heeft Schoepen eerder al bekomen dat de leverancier per dag een dwangsom moet betalen van 4.957,87 euro (200.000 frank) als de attractie niet meteen geleverd wordt. Dat wordt door de Nederlandse firma evenwel betwist voor het hof van beroep in Antwerpen.

De funderingwerken voor de langverwachte Thrillennium zijn intussen al anderhalf jaar voltooid. (BPP)

----------------------------
© 2002 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws /
Publicatiedatum:
11 januari 2002
Auteur: Bart PIERREUX

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...