BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaan verovert Het Hart

26/06/2001

'Het Hart Van Vlaanderen' is momenteel een topper qua kijkcijfers. De makers van het VTM-magazine wijten dat succes aan docusoaps als 'Costa Romantica'. Op woensdag 27 juni start de nieuwe reeks waarin Bobbejaan Schoepen de show steelt. «Wat doet U op een dag als deze in Bobbejaanland,» vragen scholieren aan Bobbejaan in de serie. Zijn antwoord: «zot worden.»

Het is toch wat vreemd. De Vlaamse Mediamaatschappij heeft aandelen in Plopsaland, 'Het Hart Van Vlaanderen' gaat nu een week lang reclame maken voor concurrent Bobbejaanland. «Onze redactie is onafhankelijk, bovendien was het gegeven van de Schoepen-dynastie te dankbaar om te laten liggen,» meldt eindredacteur Bart De Poot.

Daarvan raakte je meteen overtuigd op de persvoorstelling die maandagmiddag bij VTM plaatsvond.

Een plaatselijke wolkbreuk heeft voor een te hoog waterpeil gezorgd in de wildwaterbaan. Bobbejaan komt de boel zelf inspecteren. De 76-jarige cowboy is niet klein te krijgen. Kanker heeft hem getekend, maar kreeg hem niet klein. Helaas staat er die dag nog een interview met enkele scholieren op het programma. Bobbejaan ziet het even niet meer zitten, vandaar de hilarische antwoorden.

Duits jongetje

Ondertussen staat vrouwlief José met dochter Peggy achter de kassa. José die niet wil horen dat de kaap van de zeventig nadert, houdt zich nog kloek. In plaats van op de sofa de bankbiljetten te tellen, wisselt ze vreemde valuta voor de dagjesmensen. En zoon Jacky snort op zijn scooter door het pretpark. Op zoek naar rokende dakwerkers of kelners die ijskasten laten openstaan. Geen details ontsnappen aan zijn aandacht. Want hij wordt beschouwd als de troonopvolger.

Of er is Bob junior die zich aan de hoofdingang ontfermt over verloren gelopen kinderen. Fraai zijn de troostende woorden voor een Duits jongetje, waarna hij in de camera kijkt. «Tja, misschien weten ze aan de grens pas dat de kleine hier nog is. Als ze daar al stoppen... We maken het wel meer mee. Geen probleem, dan blijven die mannen gewoon bij ons eten. Daarna hangen ze als een pasja in de zetel.» Wanneer palief na een uur toch komt opdagen, is Bob niet te beroerd om vader een standje te geven.

Ook de wat verborgen kant van Bobbejaanland komt aan bod. 'Het Hart Van Vlaanderen' voert een man op die al duizenden keren het park bezocht en daarom gratis binnenmag. Hij komt er nu elke dag de vissen voederen. Een type dat duidelijk door de mazen van het 'Afrit 9'-net is geglipt. Aan de camera wilde hij vooral het volgende kwijt. «Pas op, ik heb hiervoor toestemming van mijn vrouw.»

'Het Hart Van Vlaanderen', VTM, woensdag 19.55 uur

26-06-2001
Dominique PIEDFORT
Het Belang van Limburg

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...