BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland behoort tot beste Europese pretparken

27/05/2004

Bobbejaanland behoort tot beste Europese pretparken

(tijd) - Volgens een enquête van de consumentenorganisatie Test-Aankoop behoort Bobbejaanland tot de meest geapprecieerde pretparken van Europa. Van de 13 pretparken waar Test-Aankoop een tevredenheidsenquête bij de bezoekers uitvoerde, scoorde het Duitse Phantasialand het hoogst. Bobbejaanland, nog maar net verkocht aan een Spaanse groep, volgt op de tweede plaats, samen met het Franse duo Euro Disney en Parc Astérix. Six Flags Belgium bengelt onderaan de ranglijst en blijkt het duurste van de drie Belgische pretparken die Test-Aankoop onderzocht. Bellewaerde was de derde Belg.

Bobbejaanland kreeg van alle onderzochte parken de beste punten wat betreft de gemiddelde wachttijd voor attracties. Die bedraagt ongeveer een kwartier, tegenover soms 45 minuten bij Six Flags Belgium. De catering laat in zowat alle pretparken te wensen over. Vooral Bellewaerde en Six Flags Belgium scoren erg slecht voor zowel de restaurants met bediening als de eetkraampjes.

Prijsverschillen

Het onderzoek bracht ten slotte grote prijsverschillen aan het licht. Een gezin met twee kleine kinderen betaalt soms tot 300 euro (inclusief maaltijd en aankoop in winkel), bijvoorbeeld in Euro Disney. De gemiddelde prijs in België bedraagt 120 euro.

-------------
© 2004 Mediafin
Publicatie: De Tijd
Publicatiedatum: 27 mei 2004
Auteur: Kris Van Hamme

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...