BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland betaalt 150 miljoen voor verfraaiingen

31/03/1999

Met de opening van het nieuwe seizoen op zaterdag 3 april voor de deur, is het in het pretpark Bobbejaanland dezer dagen een drukte van jewelste. Aan elke attractie wordt volop gepoetst en gesleuteld, terwijl uitbater Jackie Schoepen alles aan een nauwkeurige inspectie onderwerpt. "Zelfs het kleinste detail moet als nieuw ogen", zegt hij. "We hebben 150 miljoen frank geïnvesteerd in verfraaiingen. Slechts vijftien procent daarvan gaat naar nieuwe attracties."

Lichtaart

Hans Otten

Het amusementspark blijft in de provincie Antwerpen de grootste toeristische trekpleister en heeft in 1998 een uitzonderlijk goed seizoen achter de rug. "Ondanks het slechte weer van vele maanden", zegt Josée Schoepen, de echtgenote van Bobbejaan. "Voor dit jaar zijn de vooruitzichten trouwens nog beter. We hebben nu al drie keer meer inschrijvingen voor groepen genoteerd dan in dezelfde periode vorig jaar." Tijdens een rondleiding op het domein wijst Jackie Schoepen bij elke attractie op het oplapwerk en hij voegt er telkens de kostprijs aan toe. "De waterroetsjbaan kreeg een nieuwe verfbeurt: 5,5 miljoen frank. Het monorailstation heeft een nieuwe inrichting: 1 miljoen. Het gaat telkens om details die het publiek misschien niet opvallen, maar die wel de sfeer van een pretpark bepalen. Ik kan het even goed ongekuist laten staan, maar wat zullen de bezoekers dan zeggen?" Ook de grote zaal van het theater werd grondig onder handen genomen. Naast de opsmuk met nieuw schilderwerk, bezetting en een modern sanitair blok werd de oudere zaal op last van de Kastelse brandweer ook van extra brandbeveiliging voorzien. Ook de bezoekers die hun kick halen uit de jaarlijkse nieuwe attractie, worden niet teleurgesteld. Ze moeten wel de oude achtbaan missen. Die laat nu de bezoekers van een pretpark in Mexico de tenen krullen.

Bobby Drop

Maar Bobbejaanland pakt dit jaar ook uit met een wereldpremière, de Bobby Drop. "Het is een nieuwe waterroetsjbaan die voor de allereerste keer wordt vervaardigd", legt Jackie Schoepen uit. "De mensen kunnen met zes in een schuitje. Ze worden vijftien meter naar boven gesleept en schieten dan in een spiraal naar beneden." Het publiek zal bij de opening van het pretpark op zaterdag 3 april nog geen nat pak kunnen halen in de Bobby Drop. Arbeiders zijn nog volop bezig met de bouw van de attractie. De eerste watertochten worden eind april verwacht.

Arbeiders geven alle attracties bij Bobbejaanland een grondige poetsbeurt. Het pretpark investeert 150 miljoen frank in verfraaiingen voor het nieuwe seizoen.

----------------
© 1999 Concentra
Publicatie: Gazet van Antwerpen / Kempen
Publicatiedatum: 31 maart 1999
Auteur: Hans Otten

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...