BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland investeert half miljard in nieuwe attracties

21/03/2000

LICHTAART - Met nog drie weken te gaan voor de opening van het seizoen worden in Bobbejaanland alle zeilen bijgezet om zoveel mogelijk werkzaamheden achter de rug te hebben. Het pretpark investeert een half miljard frank. Daarmee wil het bij de Europese top in pretparkenland blijven horen.

Pretpark


Op 8 april gooit Bobbejaanland de deuren weer open. Voor het zover is, moet nog een berg werk worden verzet. Op vier plaatsen wordt nog volop gebouwd aan vier nieuwe attracties. Alle oude toestellen worden opnieuw gemonteerd en streng geïnspecteerd.

Bob Schoepen junior verliest er de glimlach niet bij. "Voor de nieuwe attracties komt de opening nog iets te vroeg", zegt de zoon van de jodelende cowboy. "De Locomotion, onze nieuwe topattractie voor de kinderen, start al in april. Voor de andere drie nieuwigheden wordt het wachten tot mei en juni. Maar de werkzaamheden aan die drie nieuwkomers zullen de vroege bezoekers op geen enkele manier hinderen."

De Locomotion is de nieuwe kinderattractie. Drie locomotieven lopen over een draaischijf door een westerndecor. Het platform en de locomotief worden apart aangedreven, wat voor de kleinsten een unieke belevenis moet zijn.

Bob Express

In mei moeten twee andere topattracties af zijn. De Mambo is een snelle draaicarroussel die 45 miljoen heeft gekost. De carroussel biedt plaats aan veertig personen en zwiert hen op alle mogelijke manieren rond.

De Bob Express wordt het nieuwe paradepaardje. In deze elektrische achtbaan werd 120 miljoen frank geïnvesteerd. De achtbaan werd boven het water en de wildwaterbaan gebouwd en legt de afstand van meer dan een halve kilometer in één minuut af.

Op de laatste nieuwkomer, El Rio, wordt het wachten tot juni. Deze speciaal voor Bobbejaanland ontworpen wildwaterbaan is er één voor de durvers. In een bootje worden ze met een waterrad opgetild om daarna van tien meter hoogte naar beneden te duiken. Daarna volgt nog een draaikolk en een bochtige tocht langs een waterval. El Rio zal bij zijn afwerking het pretpark 125 miljoen frank hebben gekost.

Parkeersysteem

"Daarnaast zijn er nog een hele rij investeringen die minder spectaculair zijn", zegt Bob junior. "Er is de reorganisatie van ons parkeersysteem en heel wat verfraaiingswerk. Zo is er voor één miljoen frank bloemen besteld. We hebben ook een stuk van de parkeerplaats ingepikt om het groene karakter van het park nog meer te accentueren."

Samen zijn alle investeringen goed voor een half miljard. "En ze bieden heel wat werk voor Kempense aannemers", voegt Bob junior eraan toe. "De attracties komen van een Duitse constructeur. Maar wij schakelen waar mogelijk ook Kempense bedrijven in."

Bob Schoepen: "Verkoop gebeurt beetje bij beetje"


LICHTAART - De familie Schoepen kan sinds vorige zomer niet meer buitenkomen zonder te worden gevraagd naar de verkoop van het park. Vorige zomer kondigde broer Jacky de mogelijke verkoop van Bobbejaanland aan. "Over die verkoop bestaan veel misvattingen", zegt Bob junior.

"Er wordt inderdaad nog steeds gepraat. Maar de zaken worden fout voorgesteld. Waarschijnlijk komt er geen groot verkoopmoment, maar zal een partner zich stilaan in het bedrijf inkopen. Dat heeft ook te maken met een essentiële bekommernis van de familie. De zekerheid van het personeel staat voor ons voorop. De geruchten over de verkoop hebben voor nodeloze ongerustheid gezorgd."

Volgens Bob junior is de interesse van investeerders groot. "Er is al veel gepraat. Ook over de toekomst van de familie Schoepen in het park. De meeste kandidaten willen ons liefst in de zaak houden. Zoals het er nu uitziet, kan iedereen van de familie zelf de keuze maken of hij of zij bij het park betrokken wil blijven. Voor mezelf zie ik mijn toekomst elders. Maar denk nu alstublieft niet dat ik hier morgen al weg ben. Integendeel. Wat langzaam werd opgebouwd, moet je ook langzaam afbouwen."

De jongste maanden maakt de familie zich trouwens meer zorgen over de gezondheid van vader Bobbejaan Schoepen. De stichter van het pretpark heeft kanker en is nog altijd in behandeling. "De chemotherapie is nog bezig", zegt Bob junior. "Daardoor gaat het de ene dag al wat beter dan de andere. Nu is vader in Spanje om wat te recupereren. Maar we hebben er een goed oog in. Zoals de kaarten nu liggen, zal onze pa niet meer dagelijks optreden. Af en toe, als hij zich goed voelt. Daarnaast verwachten we hem wel veel in het park zelf. Het contact met het publiek en de mensen is voor hem te belangrijk."

Bob Schoepen jr.

Omdat de wagentjes voor de nieuwe achtbaan nog niet zijn gemonteerd, probeert Bob junior de bezoeker een geïmproviseerd beeld te geven van wat hem te wachten staat. Een geluk dat de stroom van de attractie nog niet opstond.

Gazet van Antwerpen
21-03-2000

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...