BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland is uitgegroeid tot een modern familiepark - Evenwicht tussen actie en rust

05/04/1997LICHTAART - Kindvriendelijk, gezinsvriendelijk en milieuvriendelijk. Met die 3 troeven pakt het familiepark Bobbejaanland uit om zijn publiek een hele dag in de watten te leggen. Meer dan 50 attracties zorgen ervoor dat de zogenaamde 'alle-leeftijden-omvattende-categorie' van 7 tot 70 jaar zowel naar boven als naar onder aan herziening toe is. Al dit fraais bevindt zich bovendien in een uniek decor van fonteinen, vijvers, bloemen en bomen. Kortom, Bobbejaanland is een prachtig verzorgd en modern familiepark dat werkelijk voor elk wat wils kan aanbieden. Een aangenaam zonnetje moet zorgen voor de slagroom op de sowieso al rijkelijk versierde taart.

Voor wie al een tijdje niet meer in Bobbejaanland geweest is, zal de verfraaiing en modernisering van het park onmiddellijk opvallen. De laatste jaren is er zichtbaar flink geïnvesteerd in allerlei details die het geheel een aangename, professionele indruk geven: keurig spuitende fonteintjes, fraai betegelde wandelpaden, voldoende vuilnisemmers, enkele rustige hoekjes om uit te blazen en netjes onderhouden plantenparkjes.

Temidden daarvan staan de klassieke attracties verspreid. Voor de allerkleinsten is er het vorig jaar geopende 'Kinderland', dat met 7000 vierkante meter de grootste indoor speeltuin ter wereld is. De jongste bezoekers kunnen zich naar hartelust uitleven op paardenmolens, in kruipkuilen, ballenbaden en glijbanen. Bovendien zijn er regelmatig optredens van Papa Chico. Ook buiten is er voor de kleintjes een ruim aanbod aan speeltuinen, rustige treintjes, paardenmolens en andere kermisattracties.

Voor de durvers zijn er de traditionele achtbanen als de 'Wervelwind' en de 'Looping Star'. Wie aan zijn bezoek in Bobbejaanland een aardige stuiver wil verdienen, moet gewoon enkele minuten wachten onder de sporen van deze roetsjbanen. De zonnebrillen, portefeuilles, fototoestellen en valse gebitten zullen u gegarandeerd om de oren vliegen! Personen die last van luchtziekte hebben, vullen hun hongerige magen best ná een dergelijke roller-coaster-rit. Dit kan in één van de talrijke kraampjes, of anders verorber je gewoon je eigen lunchpakket in de speciaal daarvoor ingerichte picknick-zones.

Bobbejaan Schoepen

Een attractie die duidelijk veel succes kent, is de 'Trapeze Tower', een grote toren van gevlochten touwen, waar iedereen tegen eigen tempo kan opklauteren. Iets verderop bevindt zich 'Hall 2000', thuisbasis van het ruimteveer 'Revolution', dat je in het donker meeneemt voor een snelle reis door het heelal. Wie van nog meer snelheid houdt, kan vanaf dit seizoen ook terecht op de 'Aztec Express', een carrousel die zowel voor- als achteruit voorbij suist. Andere nieuwigheden zijn een schietstand en een kinderdraaimolen.

Ook waterratten komen in Bobbejaanland uitgebreid aan hun trekken. Uiteraard is er de traditionele boomstammentocht 'Water Slide', die je gegarandeerd een nat pak bezorgt. Een droge T-shirt in je rugzak is dus geen overbodige luxe. Dat geldt ook voor de 'Indiana River', waar je - raar maar waar - ook binnen nat kan worden, en dit terwijl je aan de decors van de Indiana Jones-films voorbijflitst.

Wie het tenslotte even kalmer aan wil doen, moet beslist even langslopen in het 'Star Theatre', waar verschillende keren per dag een wervelend internationaal spektakel wordt opgevoerd. De show is een combinatie van zang, dans en spectaculaire circusnummers.

Natuurlijk kan de grote kindervriend zelf, Bobbejaan Schoepen, niet ontbreken op de bühne. Tweeënzeventig is hij nu, maar nog steeds stapt hij elke dag vol enthousiasme op het podium. Na al die jaren van intensieve arbeid mag Bobbejaan terecht fier zijn op zijn verwezenlijking. Bobbejaanland is een erg volledig, modern familiepark dat vlak om de hoek ligt en dus een bezoekje meer dan waard is.

De 'roller-coasters' in Bobbejaanland zijn enkel voor durvers weggelegd. Voor het vertrek best alle zakken leegmaken! Ook dit is Bobbejaanland. Rustig met de hele familie genieten van een picknick bij het water. (Foto's: FDJ) (Fotograaf:Frank Dejongh;Infografiek Hbvl)

Het Belang van Limburg
Kurt Meers
05/04/2005

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...