BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland opent reuze-speeltuin

07/04/1997

LICHTAART - Bij de opening van het nieuwe seizoen huldigde pretpark Bobbejaanland haar fonkelnieuwe attractie in. Ditmaal geen adrenalinepompend spektakel voor de volwassenen, maar een niet minder indrukwekkend speelparadijs voor hun kleine kinderen. In het kinderland werd voor een enthousiast doelpubliek de grootste binnenspeeltuin van Europa opengesteld. "In een pretpark moet je ook iets voor kleine kinderen creëren", zegt founding father Bobbejaan Schoepen. "De jonge gezinnen konden al een tijdje in ons kinderland terecht, nu hebben we dat op de tweede verdieping uitgebreid met een aangepaste binnenspeeltuin." In het kleurrijke speeldomein kunnen kinderen tussen drie en tien jaar hun hartje ophalen aan kruippistes, ballenbaden, glijbanen, klimtorens tot vier etages hoog en ingebouwde helicoptercockpitten. "Het is belangrijk dat een kind veel beweging heeft en creatief kan spelen", verduidelijkt zoon Jackie Schoepen. "En de ouders kunnen overal mee rondwandelen zodat ze hun spruiten in de gaten kunnen houden." Veiligheid is er nochtans troef. Het reusachtige speelterrein bevat geen uitstekende punten en is volledig bedekt met dik, zacht rubber. "De constructie is goedgekeurd door het Technisches Überwachungsverein, de organisatie met de strengste veiligheidsnormen ter wereld", verklaart Jackie met trots. Bij de bouw werd ook gedacht aan de allerkleinsten die nog te piep zijn om de grote speelmogelijkheden aan te durven. Voor hen is een apart hoekje voorzien met aangepaste en lage tuigen. Met zijn oppervlakte van 690 m2 en een capaciteit van ongeveer 300 kinderen is het Soft play equipment van Bobbejaanland het grootste van Europa en het tweede grootste in de wereld. De faciliteiten zijn uit Amerika ingevoerd en kosten om en bij de 10 miljoen fr. "Het opstellen ervan is veel arbeidsintensiever dan het in elkaar zetten van een achtbaan", zegt Jackie. "Hieraan hebben vijftien mensen drie weken lang onafgebroken gewerkt." De kinderen die op de openingsdag als eerste het domein mochten uittesten, holden opgewonden rond, niet wetend welke speelbeproeving ze het eerst zouden willen aangaan. "Dat moeten we hebben", knikt Bobbejaan goedkeurend, "de bengels moeten 's avonds zo afgemat zijn van het ravotten dat ze meteen in slaap vallen."

Kinderen halen hun hartje op in de nieuwe speeltuin van Bobbejaanland. Bobbejaan Schoepen bekijkt het goedkeurend: "De bengels moeten 's avonds zo moe geravot zijn dat ze meteen in slaap vallen." (Foto Hilde Van Geirt) (Fotograaf:Hilde Van Geirt)

Gazet van Antwerpen
Hans Otten
07-04-1997

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...