BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland opent virtuele studio

28/04/1997

LICHTAART - Waar Bobbejaan Schoepen zich ook in zijn pretpark begeeft, hij heeft steeds een pak gesigneerde foto's voor zijn fans bij zich. Maar heel wat liefhebbers willen met de man zelf op de foto. Dat kan vanaf half mei, zonder dat de jodelende cowboy er nog aan te pas moet komen. De Nederlandse firma Funny Graph International uit Dordrecht pakt dan in Bobbejaanland uit met de eerste virtuele studio van Europa. Het procédé is eenvoudig maar komt met de meest geavanceerde technologieën tot stand. Funny Graph kwam een aantal foto's nemen van Bobbejaan naast zijn beroemde Wilde Westenwagen. Deze beelden worden later digitaal verwerkt en in verschillende lagen verdeeld. Televisiescherm In de virtuele studio die in Hal 2000 van het attractiepark wordt gebouwd, kan de bezoeker in de foto plaatsnemen. Dat wil zeggen; hij zit in een min of meer lege ruimte, maar kan op een televisiescherm zichzelf naast Bobbejaan in de wagen zien zitten. Daarvan wordt dan op een minuutje een afdruk gemaakt. De op deze manier geproduceerde foto's worden verkocht als aandenken aan het pretparkbezoek. "Maar de techniek biedt onbeperkte mogelijkheden", licht Ad de Bruyn van Funny Graph toe. "De foto's kunnen geconcipieerd worden als cd-hoesje, als horlogeplaatje, als sticker,... Voor sommige attractieparken maakten we een klein stripboekje waarin de bezoeker de hoofdrol kan spelen." "De consument ziet alleen het eindproduct. Daarom moeten we daarmee zo creatief mogelijk omgaan. En het is een prachtige wisselwerking: de consument is gelukkig met de foto met zijn idool en tegelijkertijd maakt hij promotie voor Bobbejaanland."

Bobbejaan poseert voor de fotografe van Funny Graph International. Vanaf half mei kan de bezoeker van zijn pretpark naast hem achter het stuur plaatsnemen, zonder dat de jodelende cowboy of zijn wagen nog nodig zullen zijn.


© 1997 Concentra
Publicatie: Gazet van Antwerpen / Kempen
Auteur: Hans Otten

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...