BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Bobbejaanland praat met overnamekandidaat

28/08/2001

Volgens vennoot Jacky Schoepen praat de eigenaarsfamilie van het pretpark Bobbejaanland met een overnamekandidaat. "Het gaat om een Belgische groep investeerders met banksteun", zegt Schoepen. "De gesprekken zitten in een verkennende fase. Als het tot een akkoord komt, is het zeker dat onze familie aandeelhouder blijft. We kunnen het levenswerk van mijn vader niet volledig uit handen geven. De naam van de kandidaat geef ik voorlopig niet."

Anderhalf jaar geleden liet de familie Schoepen voor het eerst verstaan dat ze ging zoeken naar overnamekandidaten. De pretparksector is zich immers overal in Europa aan het concentreren en grote groepen zoals het Amerikaanse Six Flags palmen grote marktaandelen in. Bovendien wordt stichter Bobbejaan Schoepen een dagje ouder en zou een investeerder welkom zijn om mee de zware investeringslast te dragen. "We hebben Louisa Joosen, die al jarenlang financieel directrice is en deel uitmaakt van onze familie, gemandateerd om de gesprekken te voeren", legt Jacky Schoepen uit. "Zoals het er nu naar uitziet, is het niet meteen de bedoeling om Bobbejaanland aan een sectorconcurrent te verkopen, maar wel om in zee te gaan met een groep investeerders. Er is vanuit die hoek dus interesse gekomen."

Vorig jaar verwelkomde Bobbejaanland ruim 900.000 bezoekers. Dit jaar verwacht Jacky Schoepen een lichte terugval. "Tot en met juli noteerden we een plus, maar het warme weer van de laatste dagen zorgt voor minder bezoekers", zegt hij. "De preboekingen voor de rest van het seizoen zien er evenwel veelbelovend uit." Jacky Schoepen onderhandelt ook met eigenaars en de Vlaamse overheid over een uitbreiding van Bobbejaanland. "We zouden het park met 30 tot 40 hectare willen vergroten. Bedoeling is vooral om een tweede toegang en enkele parkings te creëren zodat we het verkeer in enkele woonbuurten kunnen verminderen." Van de concurrentie van Six Flags, dat dit jaar een agressieve entree maakte op de Belgische markt dankzij de overname van Walibi en Bellewaerde, ondervindt Bobbejaanland weinig hinder. "Ze trekken wel volk aan, maar de vele feesten en evenementen en het toenemende reisgedrag van de Belg zijn voor ons veel grotere concurrenten dan Six Flags", zegt Schoepen.

GSC

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...