BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Clown Argo is beste clown van het land

04/01/2007

Argo is beste clown van het land

Clown Argo is verkozen tot 'beste clown van België 2007'. Hij hoopt dat de titel ook deuren zal openen in zijn eigen gemeente Scherpenheuvel-Zichem. «Ik hoop wat respect te krijgen», zegt hij. «Dat ze mij niet vergeten tijdens hun activiteiten. De beste clown van het land woont immers in Testelt.» Argo dankt zijn
titel aan een overwinning in een Nederlandse wedstrijd, eind 2006. Zijn papegaaienshow werd zelfs verkozen tot meest vernieuwende act van de Benelux.


Geert Mertens

«De mensen krijgen geen traditionele papegaaienshow te zien die ze overal wel in de parken hebben gezien», legt Argo uit. «Wij hebben 13 zeldzame papegaaien en parkieten verwerkt in speciaal voor clown Argo gemaakte goocheltrucs. Die zijn ontwikkeld in Amerika. Tijdens de wedstrijd deed ik zelf de trucs maar normaal laat ik het publiek, de mama's, papa's en de kinderen het werk opknappen. Ik heb onder meer een blauw-gele Ara Tjesto die allerlei gekke dingetjes doet.»

«Hopelijk krijg ik in eigen gemeente ook wat respect»

Met een show van 20 minuten pakte clown Argo de jury in. «We moesten improviseren en een show van 60 minuten, zonder dat we het vooraf wisten, herleiden tot 20 minuten», gaat hij verder. «Eigenlijk was het opzet een soort missverkiezing voor clowns. Als je er niet aan meedoet, kan je natuurlijk niet winnen. Er waren kandidaten bij die al jaren in het vak stonden. Ik ben zelf een nieuwkomer die pas komt piepen. Ik ben nu drie jaar bezig.»


Bobbejaan

Dankzij Bobbejaan Schoepen, waar Argo enkele jaren geleden werkte, werd de artiest een clown. «Tijdens een rustige avondshift kwam hij naar mij en zei hij: 'weet je dat je in je binnenste een echte clown bent. Dat is zeldzaam en we gaan van jou een echte clown maken.' In september 2004 deed ik daarom acht kindershows in Kinderland.»


Stem

In de toekomst wil Argo zich nog meer profileren als clown en minder als zanger. «Ik heb een goede stem en zingen komt steevast aan bod in mijn shows, misschien dat ik door mijn stem ook wel de Nederlandse wedstrijd heb gewonnen», zegt hij. «De komende jaren ga ik mij nog meer toeleggen op mijn carrière als clown.» Er staan al heel wat optredens in België en Nederland op het programma. Aan de wedstrijd werd ook heel wat aandacht besteed in Belgische en Nederlandse magazines.

Clown Argo is ook gekend van de 'Maak een kinderwens waar'-actie waarbij hij de laatste wens van terminaal zieke kindjes in vervulling laat komen.

Clown Argo heeft met zijn papegaaienact de 'meest vernieuwende act van de Benelux'.


© 2007 Aurex NV
Publicatie: Het Laatste Nieuws / Brabant-Hageland
Publicatiedatum: 4 januari 2007
Auteur: Geert Mertens

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...