BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Clown Argo moet Bassie doen vergeten

14/07/2005

Zanger-imitator Argo Puelinckx (Clown Argo) tekent exclusiviteitscontract in Nederland

Testelt


De Testeltse clown Argo het typetje van zanger-imitator Argo Puelinckx (32) heeft een exclusiviteitscontract ondertekend met Lukassen Produkties uit Nederland. Dit is dé entertainment-specialist van Nederland. Bedoeling is dat Argo de plaats inneemt van het beroemde duo Bassie & Adriaan. De kans bestaat dat er in de toekomst ook een kinderprogramma met Argo in de hoofdrol op de Nederlandse buis komt. In september start de Testeltenaar met een theatertour bij onze noorderburen.


«Bassie & Adriaan was het paradepaardje van Lukassen Producties», vertelt Argo. «Door de stop van het duo Adriaan lijdt aan een ongeneeslijke ziekte en Bassie doet niet alleen verder waren ze bij het productiehuis op zoek naar een nieuwe clown. Voorwaarde was dat de nieuwe clown leek op Bassie maar ook weer niet te fel om geen verwarring te veroorzaken bij de kinderen. Bassie & Adriaan zijn nog altijd populair. In Nederland zijn naar schatting 1.300 clowns actief maar toch kozen ze voor mij.»

«Dikwijls zeggen de mensen mij: je bent precies weer bijgekomen. Maar dat speelde nu net in mijn voordeel bij de toewijzing van het contract», lacht hij. «Fysiek lijk ik immers erg op Bassie en veel kinderen spreken me zo ook aan. Eigenlijk ben ik clown geworden dankzij Bobbejaan Schoepen. Hij zag dat in mij. Dankzij Peggy Schoepen heb ik dan de kans gekregen om mijn ding te doen in de show op Bobbejaanland en in kinderland. Zo is Lukassen Produkties in mij geïnteresseerd geraakt.»

Vanaf september trekt Argo, samen met zijn knuffeldier, rond in alle provincies van Nederland. «Een kwestie van mij en de droomwens-actie van clown Argo te lanceren», vertelt hij.Knuffeldier

«Bij Lukassen zijn nu drie personen continu bezig met mijn lancering. In het knuffeldier zit mijn vriend Nicolas. Wij vullen elkaar perfect aan. Soms hebben kinderen schrik van een clown of van het knuffeldier. Door samen te werken, stellen we hen op hun gemak.» Clown Argo kan ook rekenen op de steun van de Nederlandse topzanger Koos Alberts. «Die ontfermt zich als peter over de actie. Er komen nu een zevental optredens per week binnen. Het is dus al een echt succes. Ook een kinderprogramma is al ter sprake gekomen, op de grote Nederlandse kanalen of regionaal. Eerst wil ik mij volledig toeleggen op de theatertour.»

Clown Argo denkt er voorlopig nog niet aan om in Nederland te gaan wonen. «Nijmegen is een uurtje rijden en als ik ergens optreed kunnen we altijd overnachten in een hotel. Of ik België voorlopig links laat liggen? Neen, ik heb ook al gedacht dat Lukassen me evengoed kan lanceren in Vlaanderen maar dat is nog toekomstmuziek.» Info op www.argolive.be of op www.lukassenprodukties.nl.


Het Laatste Nieuws
14-07-2005
Geert Mertens


Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...