BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Daan en Geike Arnaert op nieuwe cd van Bobbejaan (GvA)

03/10/2007

Bobbejaan Schoepen ligt momenteel in het hospitaal te herstellen van een val - gisteren werd hij aan een bloeduitstorting in de bil geopereerd -, maar dat verhindert niet dat de 82-jarige 'jodelende cowboy' na de jaarwisseling een nieuwe cd uitbrengt. Dat was liefst 35 jaar geleden. Hij krijgt op het album hulp van enkele bekende namen.

Bobbejaan Schoepen een comeback laten beleven in de stijl van Johnny Cash, dat was het uitgangspunt van zoon Tom en productiemanager Firmin Michiels. De laatste had met de groep Dead Man Ray, de toenmalige band van Daan Stuyven, in 1999 de Schoepenfilm De Ordonnans weer vanonder het stof gehaald. "Hoewel hij de zin van een nieuw album eerst niet inzag, voelt het voor mijn vader nu echt aan als een terugkeer naar zijn eerste liefde, de muziek", zegt Tom Schoepen. "Decennialang overheerste in hem de zakenman met zijn pretpark, nu krijgt de artiest weer de bovenhand."

In zijn woning, die zich nog altijd in Bobbejaanland in Lichtaart bevindt, bouwde Bobbejaan een opnamestudio. "Samen met Firmin hebben we er drie grote hits in een nieuw kleedje gestoken. Daarnaast hebben we nooit eerder uitgebracht materiaal en oude field recordings uit de jaren zestig en zeventig opgediept. En er staan ook enkele nieuwe nummers op, waarvan ik zelf enkele teksten heb geschreven", zegt Tom Schoepen.

Als begeleidingsband verzamelde Michiels rasmuzikanten uit de stal van Arno, Novastar, An Pierlé en Laïs. "Daan is enkele keren in de studio geweest om mee te zingen en mijn vader heeft op Le temps des cérises een duet met Geike Arnaert van Hooverphonic. Er is ook kans dat Axelle Red nog meedoet. Het album bevat country, rock en soms een toefje Tom Waits. Maar het is altijd zéér Bobbejaan."

De cd verschijnt wellicht begin 2008 op het nieuw opgerichte label Bobbejaan Records. Een tweede album en een documentaire zijn in voorbereiding.

Hans OTTEN

www.myspace.com/bobbejaan

----------------
© 2007 Concentra
Publicatie: Gazet van Antwerpen /
Publicatiedatum: 3 oktober 2007

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...