BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Dead Man Ray in Bobbejaanland

28/01/1999

Dead Man Ray begeleidt live At the drop of a head, een merkwaardige relikwie uit de Vlaamse filmgeschiedenis. Bobbejaan Schoepen gaat in die film op reis door de tijd, zoals steeds in het gezelschap van zijn gitaar.

At the drop of a head ging vrijdag in première in de Singel, tijdens De Nachten. Het is een productie waarbij rockgroep Dead Man Ray nieuwe muziek schreef bij een bioscoopfilm met Bobbejaan Schoepen. Daarvan kwamen in 1962 een Engelstalige en een Vlaamse versie uit(De ordonnans) en de film verdween sneller uit de belangstelling dan het bekendste lied eruit:Café zonder bier. Dead Man Ray wilde eens iets met film doen en de country-invloeden in hun muziek uitdiepen; Zo kwamen de jonge muzikanten vanzelf bij Bobbejaan Schoepens bizarre film uit. In De ordonnans zit veel humor -- een beginnende muzikant komt dankzij een teletijdmachine in de tijd van Napoleon terecht en beleeft er veel avonturen en avontuurtjes. Dead Man Ray gebruikt de Engelse versie en bewaart de oorspronkelijke soundtrack als Schoepen zingt. Hun eigen muziek staat op band en hier en daar voegen ze daar live wat aan toe.

Dinsdag 2 februari om 20 uur in de theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, in Gent. Kaarten: 400/300 frank. Reserveren op telefoon 09-267.28.28.

SGG

Het Nieuwsblad,
28/01/1999

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...