BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Geen standbeeld voor Bobbejaan

28/03/2001

Een Antwerpse fan van Bobbejaan Schoepen heeft de gemeente Boom gevraagd of de man geen standbeeld krijgt op de plaats waar zijn roots liggen. De vrouw vroeg de burgemeester eveneens of haar idool niet in de adelstand kon worden verheven. Boom heeft geen geld voor een standbeeld.

Boom, Lichtaart


Op de vraag van de Antwerpse Nora Siebens of Boom een standbeeld wil oprichten voor Bobbejaan Schoepen gaf de cultuurraad een negatief antwoord. De raad vindt dat dat niet kan omdat de man nog leeft. Bovendien heeft de gemeente daar geen geld voor.

"Als we een of andere milde mecenas vinden en het schepencollege er een openbare plaats voor heeft, kunnen we nog praten over dit voorstel", zegt cultuurambtenaar Alex Ramael.

De vrouw in kwestie vroeg ook of de burgemeester er niet voor kon zorgen dat de geboren Bomenaar in de adelstand zou worden verheven. Daar kan de burgemeester echter niet over beslissen. Dat moet de koning doen.


Gazet van Antwerpen
28-03-2001
NANCY STEENACKERS; Jan Boey

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...