BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Kinderen van Bobbejaan Schoepen bezingen Lichtjes van de Schelde

14/03/2007

ANTWERPEN Huispianist Miguel Wiels van het één-programma ,,Zo is er maar één plant zijn keyboard deze week op de gekste plaatsen neer. ,,Zo is er maar één is op promotour en streek neer op het strand van Sint-Anneke.

Voor elk liedje dat de halve finale bereikte van het programma wordt een clip opgenomen. Voor het liedje Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen, winnaar in de reeks Lage Landen, vormde het strand van Sint-Anneke uiteraard de meest geschikte locatie. Naast een aantal trouwe fans van Bobbejaan, waren ook zijn kinderen Tom, Myriam en Peggy present om er samen te zingen over de lichtjes van de Schelde.

Tijdloos

,,Prachtig, hé, dat dit nummer in de halve finale terecht is gekomen. Mijn vader herleeft ervan, stelt Tom Schoepen. ,,Het werd geschreven in 1952 en is het oudste nummer van het programma. Het werd talloze keren gecoverd, door Louis Neefs, Wannes Van de Velde, Will Tura en nu door Daan. Dat bewijst dat het een puur, generatieoverschrijdend liedje is. Het verdient een plaats in de finale.

,,Weet je, in Vlaanderen is het een pijnlijke realiteit dat mensen pas na hun dood geëerd worden voor wat ze hebben gepresteerd, denk maar aan Louis Neefs en Ann Christy. Ik hoop dat dit voor mijn vader anders mag zijn. Ik hoop dat Lichtjes van de Schelde wint. Of kijkend Vlaanderen het eens is met Tom Schoepen en Lichtjes van de Schelde de onsterfelijkheid laat ingaan, komen we te weten op 30 maart tijdens de rechtstreekse uitzending van de finale van Zo is er maar één. Maar eerst komen dus nog de halve finales aan bod en dat is op 16 en 23 maart om 20.40 uur op één. (env)

© 2007 Vlaamse Uitgeversmaatschappij NV
Publicatie: Het Nieuwsblad
Publicatiedatum: 14 maart 2007

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...