BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Looping verdwijnt na kwarteeuw plezier

17/10/2003

Looping verdwijnt na kwarteeuw plezier

Het pretpark Bobbejaanland in Lichtaart (Kasterlee) breekt dit najaar de achtbaan Looping Star af. De rollercoaster zorgde voor ruim 24 jaar spektakel en plezier, maar ruimt nu plaats voor een nieuwe attractie. Toch gaan er stemmen op om de looping uit nostalgie te bewaren.

Lichtaart

De Looping Star was jarenlang de blikvanger van Bobbejaanland. De attractie rees in het park op in 1979. "Het is een uniek exemplaar dat niet meer wordt gemaakt, maar er is een tijd van komen en van gaan", klinkt het bij het familiepark. "We willen op die plek tegen volgend seizoen de nieuwe wereldattractie Tyfoon optrekken. De looping wordt dus na 3 november afgebroken."

Of de attractie dan definitief op de schroothoop belandt, is lang niet duidelijk. Bobbejaan Schoepen reageert zelf emotioneel op het afscheid. Hij zou met de gedachte spelen om de looping elders in het park als een soort museumstuk weer op te trekken.

Afscheid

"Er zijn twee mogelijkheden. Ofwel slopen we de attractie helemaal en verkopen de bruikbare onderdelen, ofwel rusten we ze uit met nieuwe technieken en bezorgen we haar een soort hergeboorte. De meningen zijn verdeeld. De nieuwe generatie parkbezoekers zegt 'weg ermee, zet er iets nieuws en spectaculairs', de oude generatie ziet de looping graag blijven bestaan. Dat beslissen we na 3 november."

Welke toekomst de roller- coaster ook tegemoetgaat, de organisatie Theme Park Vision (TPV) wil met haar leden zondag 26 oktober op een waardige wijze afscheid nemen. Bobbejaanland sluit het pretparkseizoen 2003 tevreden af. Het verwelkomde 8% meer bezoekers dan in 2002. Het park is vanaf dit weekend weer de volledige week open en sluit op 2 november de deuren.


----------------
© 2003 De Vlijt NV
Publicatie: Gazet van Antwerpen / Kempen
Publicatiedatum: 17 oktober 2003
Auteur: HO

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...