BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Nominatie Lichtjes van de Schelde – Eregalerij 2005

12/11/2005

Bobbejaan Schoepen viel een staande ovatie tebeurt.

Johan Verminnen kreeg na 35 jaar carrière een ereplaats in de Eregalerij voor een leven vol muziek.

De liedjes Anne van Clouseau en Daydream van de Wallace Collection hebben donderdagavond in het casino van Knokke een plaats gekregen in de Eregalerij van Radio 2 en Sabam. De wereldhit Daydream won in de categorie 'voor 1970' en de muzikanten kwamen voor het eerst in jaren nog eens samen om hun winnend lied te zingen. In de categorie 'na 1970' ging Clouseau met de prijs lopen voor de massahysterie die hun Anne in 1989 heeft veroorzaakt.


Lichtjes

Niet in de prijzen gevallen, maar wel goed voor een minuten durende staande ovatie van het publiek, was het optreden van Bobbejaan Schoepen. De man is ondertussen 80, lijkt gezonder dan enkele jaren geleden en zong zijn Lichtjes van de Schelde nog eens helemaal live. Hij begeleidde zichzelf op mondharmonica.

Maar de meeste aandacht ging donderdagavond naar Johan Verminnen. Na 35 jaar carrière krijgt de man een ereplaats in de Eregalerij voor een leven vol muziek. Hij kreeg van Vlaams minister Bert Anciaux nog een speciale prijs van de Vlaamse Gemeenschap. Verminnen zelf bleef er allemaal rustig bij. «Natuurlijk is het leuk om gehuldigd te worden», zei hij «Maar deze trofee geeft mij zeker geen reden tot zweven. De enige sterren die bestaan, staan aan het firmament. Ik heb dus geen reden om naast mijn schoenen te lopen.

Het Laatste Nieuws
12-11-2005
Joeri Seymortier

————————


Quotes uit andere kranten


'Daydream' haalde het in de categorie van voor het jaar 1970 tegen 'De Troubadours' van Miel Cools en 'De lichtjes van de Schelde' van Bobbejaan Schoepen. De beide krasse knarren, resp. 70 en 80, waren present en brachten allebei een mooie vertolking van hun nummer. Bobbejaan Schoepen kreeg zelfs een staande ovatie, wat hem zichtbaar ontroerde.

Het Belang van Limburg
12-11-2005Naast de uitreiking van de trofee voor een leven vol muziek, werden ook twee liedjes van andere artiesten in de eregalerij opgenomen. The Wallace Collection kregen met hun hoog gezongen nummer Daydream de voorkeur op De troubadours van Miel Cools en De lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen. De 80-jarige Schoepen kreeg een minutenlange en daverende staande ovatie van het publiek. Zichtbaar ontroerd verliet hij het podium. Ook Anne van Clouseau prijkt voortaan in de eregalerij. De broers Wauters haalden het op Just a friend of mine van Dani Klein en The way to your heart van Soulsister. Koen en Kris Wauters gaven toe dat ze dankzij Anne van een goed pensioen zullen kunnen genieten, maar eigenlijk verwonderde dat niemand.

Het Nieuwsblad
12-11-2005
Kvz

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...