BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Staf Parmentier overleden

28/12/2001

DEURNE - In Deurne is conferencier Staf Parmentier overleden aan een hartstilstand. Hij was 81. Parmentier was een van de vele grote Antwerpse komieken van de generatie van Gaston Berghmans en Yvonne Verbeeck. Net als zij deed hij de mensen nog altijd lachen. Dat gebeurde in zijn eigen theatertje in Billiard Palace aan het Koningin Astridplein.

Staf Parmentier is heel Vlaanderen rondgetrokken met zijn revue. Hij durfde een pikantere tekst schrijven en daarom noemden sommigen hem wel eens de Antwerpse Benny Hill. In de jaren zestig had hij enkele bescheiden hits zoals Houd ze warm en Broek van grootmoemoe.

Stafs loopbaan begon bij Berchem Sport. Ten voordele van de voetbalclub van het Rooi, waarvan hij supporter was, schreef hij shows die Barrechoem lacht heetten. De kleermaker van weleer ging naar de Antwerpse Operette School en werd opgemerkt door Jaak De Voght, die hem liet optreden in taverne De Uilenspiegel.

In de jaren vijftig maakte hij furore in zalen zoals Oud België en Billiard Palace. Bobbejaan Schoepen haalde hem binnen als presentator in Bobbejaanland en later deed hij alle Salamander-zalen aan met zijn eigen orkest en artiesten.

In 1985 begon hij in Antwerpen met een eigen theatertje. Daar ontving hij elke zondag- en maandagmiddag artiesten. Hij vergastte er een ouder publiek op humor en show. Echtgenote Renée: "De sterkte van Staf zat in zijn conferences en in de liedjes die hij schreef: zowel komische als hartverwarmende. Hij heeft altijd geleefd voor zijn vak en voor zijn zaaltje. Op maandag 16 december stond hij nog op het podium en op tweede kerstdag was het gedaan. Hij sukkelde met een bronchitis en in vijf minuten was het afgelopen. Ik denk niet dat hij veel heeft afgezien."

De afscheidsdienst van Staf Parmentier heeft op donderdag 3 januari om 11.45u plaats in het crematorium aan de Jules Moretuslei in Wilrijk. Zijn urne wordt bijgezet op het kerkhof aan de Ruggeveldlaan in Deurne.


Gazet van Antwerpen 28-12-2001
Werner Smeuninx

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...