BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Stijn Meuris, Wim Opbrouck en Bobbejaan Schoepen weten wat liefde is
(Het Nieuwsblad)

12/02/2005

Saint-Amour 2005

Geen Valentijn zonder de literaire Saint-Amour-tournee van Behoud de Begeerte. Na de kick-off in Aalst komen de zeven internationale en nationale auteurs het publiek in Antwerpen verblijden met hun liefdeswerk.

Opnieuw wist de organisatie een ijzersterke bezetting op de affiche te plaatsen die de grenzen van de liefde verkent. Het wordt vooral uitkijken naar de performances van de Britse Helen Walsch en de Amerikaanse Amanda Philipacchi.

De 27-jarige Walsch veroorzaakte controverse met haar boek Millie, een ongezouten verslag over seks en drugs in de clubs van het hedonistische Liverpool.

Bestsellerauteur Amanda Philipacchi (37) onderzocht in haar roman Liefde Jeukt of er een verband bestaat tussen stalken en hervonden begeerte. REM-frontman Michael Stie zou het boek zelfs willen verfilmen.

Voorts is er hoogstaand literair genot van Karen Duve en Michael Kumpfmüller, de Nederlanders Judith Herzberg en Arthur Japin en de Vlaming Yves Petry.

Voor de muzikale intermezzo's zorgen dit jaar Muziektheater Transparant met muziek van Monteverdi en Stijn Meuris, frontman van Monza. Meuris brengt naast eigen nummers ook een onuitgegeven filmpje van 'Week van de liefde', het Canvas-programma waarin Wim Opbrouck vijf vrouwen tussen 65 en 89 jaar naar de liefde vraagt.

Nieuw op de lijst is Bobbejaan Schoepen, die perfect in het plaatje van Saint-Amour past. Schoepen, die dit jaar tachtig wordt, wordt geflankeerd door Stijn Meuris & Co blaast Schoepen o.a De lichtjes van de Schelde opnieuw leven in. Schoepen reist wel niet de hele tournee mee. Wie hem aan het werk wil zien zakt best af naar de Arenbergschouwburg, de Gentse Vooruit of de Brusselse AB.

chh

Het Nieuwsblad
12-02-2005

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...