BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Tom Schoepen toont dit weekend op RTV-Kempen zijn polyvalentie


Tijdsbalk van de evolutie, kennis en cultuurTom Schoepen toont dit weekend op RTV-Kempen zijn polyvalentie die hij van zijn vader Bobbejaan lijkt te hebben overgeërfd: hij stelt uiteraard zijn huidige Bobbejaanboek voor, maar ook zijn “Tijdsbalk van de evolutie, kennis en cultuur”, dat andere huzarenstukje waaraan hij vier jaar lang werkte. Dit is Schoepens magnum opus die in 2001 werd gepubliceerd en in België en Nederland in een mum van tijd uitverkocht geraakte. Schoepen kreeg hiervoor de volle aandacht in EOS, Het Laatste Nieuws, De Morgen, Knack en de Nederlandse kranten en TV. Er komt dit najaar een herdruk in het Engels en het Nederlands. Het biedt een totaaloverzicht van onze geschiendenis: 13,7 miljard jaar chemische en biologische evolutie mondt uit in een geïllustreerd en kleurrijk overzicht van duizenden jaren cultuurgeschiedenis van de moderne mens, waarbij kunst, letterkunde, filosofie, religie, wetenschap en muziek op een zeer gedetailleerde wijze aan bod komen, zodanig dat je in een oogopslag ziet wie tijdgenoten waren van elkaar in verschillende vakgebieden, stijlen en stromingen.
Het werk is gebaseerd op de universiteitscursussen van de Universiteit Gent en tevens, na grondig uitwerken door de auteur, extra gesuperviseerd door een vijftiental proffen van onze Belgische universiteiten, waaronder Etienne Vermeersch. De tijdsbalk is een muurkaart die mooi oogt, zowel geschikt voor educatieve als decoratieve doeleinden. Het geheel is met een eenvoudig systeempje verticaal beweegbaar zodat je de inhoud op ooghoogte kunt lezen. Voorbestellen kunt u via www.tijdsbalk.com.

Tot slot van de uitzending weidt Tom uit over de werkgroep SKEPP (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudowetenschap en het Paranormale), waarmee hij paranormalen (telepathie, telekinese edm) alsook de homeopathie uitdaagt om voor 10.000 euro onder gecontroleerde omstandigheden, en binnen een onderling afgesproken protocol, aan te tonen dat hun gaven of middeltjes werkzaam zijn. (meer info: www.skepp.be)

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...