BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

VB in Bobbejaanland: reactie fam. Schoepen

02/03/2007

PERSBERICHT - Filip Dewinter is verwonderd over de reactie van de familie Schoepen inzake de exclusieve verhuur van Bobbejaanland aan het Vlaams Belang. ‘Vorig jaar hield de CD&V reeds een familiedag in het park’, klinkt het. Dat ging evenwel niet om een exclusieve verhuring van het domein en vond evenmin plaats op de openingsdag van het park.
De essentie van onze berichtgeving is dat deze exclusiviteitstoekenning niet de beslissing is van de stichters, die overigens nog steeds wonen in hun oorspronkelijke woonst op het domein. Vanwege de naam wordt Bobbejaanland met de familie Schoepen geassocieerd en nog steeds zijn er mensen, zowel in België als in de naburige landen, die niet weten dat Bobbejaanland in 2004 verkocht is. In haar berichtgeving distantieert de familie Schoepen zich dan ook formeel van het huidige beleid van Bobbejaanland: exclusiviteit werd onder het vorige beleid steevast geweigerd en dit over een periode van 43 jaar. Dat principe wordt nu 'om commerciële redenen' overboord gegooid. Dat Filip Dewinter zich door deze berichtgeving geviseerd voelt, is voor zijn rekening.

Fam. Schoepen

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...