BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Zamu eert Bobbejaan Schoepen

14/02/2007

De Tijd - Bobbejaan Schoepen heeft een Zamu Award gekregen voor zijn volledige carrière. Tijdens de prijsuitreiking gisterenavond in de AB in Brussel speelde Schoepen (81) nog eens zijn klassieker 'De lichtjes van de Schelde' samen met Daan Stuyven. Hij zong ook een liedje met Geike Arnaert, de zangeres van Hooverphonic.

TP


De Zamu Awards bekronen de meest verdienstelijke muziekpersoonlijkheden van het voorbije jaar. Een afgetekende winnaar was er dit jaar niet. Daan was de enige die meer dan één award won. In de categorie 'song' versloeg 'The Player' nipt 'Hammerhead' van A Brand en 'Vonken en Vuur' van Clouseau. 'The Player' werd ook verkozen tot beste clip. De drumster van Daan, Isolde Lasoen, won als eerste vrouw de onderscheiding voor 'muzikant'.

Admiral Freebee maakte met 'Wild dreams of new beginnings' het beste album van 2006. dEUS was de beste liveact en Wannes Van de Velde de meest beslagen rootsartiest. Ozark Henry kreeg de award 'pop-rock' amper een week nadat hij in de prijzen was gevallen als de meest gedownloade Belgische artiest. An Pierlé won de eerste Zamu Award uit haar carrière voor beste zang. Jef Neve liet Brussels Jazz Orchestra, Flat Earth Society en Ben Sluijs achter zich in de categorie 'jazz'.

Gabriel Rios kreeg van de Vlaamse minister van Cultuur, Bert Anciaux (Spirit), de European Border Breakers Award. Dat is een Europese erkenning die per land naar de artiest gaat die met zijn debuutalbum de meeste exemplaren verkocht in het buitenland. TP


© 2007 Uitgeversbedrijf Tijd NV

Publicatie: De Tijd
Publicatiedatum: 14 februari 2007
Auteur: TP

Bobbejaan Schoepen is bij het brede publiek gekend als de oprichter van ‘Bobbejaanland’. Samen met zijn echtgenote Josée bouwde hij het familiepark uit tot een internationale trekpleister. Maar Schoepen was ook muzikant, auteur-componist, zanger...Op 9 juni vindt op het plein aan de Bibliotheek en het Ontmoetingscentrum van Lichtaart de 8ste Bobbejaan Memorial plaats. Dit jaar wordt de Memorial gecombineerd met een inhulding van een kunstwerk ter ere van Bobbejaan. Het programma vindt u...