BOBBEJAAN UPDATES
Musiker, Autor, Komponist, Sänger und Entertainer, Gründer und treibende Kraft hinter Bobbejaanland

Hedendaagse kunst in een spannende dialoog met honderden westernobjecten en indiaanse artefacten. Historische foto’s en filmpjes, originele striptekeningen en filmaffiches, opgezette dieren en speelgoed.

Deze tentoonstelling toont het ware verhaal van het Wilde Westen. Ze gaat over het ontstaan van de mythe en vertelt hoe deze ook in België razend populair werd. In die mate zelfs dat de clichés van cowboys en indianen tot onze populaire beeldcultuur gingen behoren en de mythe gaandeweg de werkelijkheid verdrong.

Het westen van Amerika werd op het einde van de 19de eeuw omgedoopt tot het ‘Wilde Westen’, een land vol cowboys, indianen, goudzoekers, pelsjagers, schurken en ontdekkingsreizigers. Het was een onuitputtelijke inspiratiebron voor schrijvers, kunstenaars en filmmakers.

Via de in Europa rondtoerende Wild West shows van Buffalo Bill, de Winnetou-boeken van Karl May en later via de razend populaire westernfilms vonden die verhalen ook ingang bij ons. Bobbejaan Schoepen, wel eens de Vlaamse cowboy genoemd, had een levenslange belangstelling voor alles wat met de Far West te maken had en koos het dan ook als thema voor zijn gekende pretpark.

Naast de vele bijzondere westernobjecten en indiaanse artefacten worden ook tientallen kunstwerken van Belgische en buitenlandse topkunstenaars getoond.

 

Dusk

Na het lezen van een artikel over Karl May, schilderde Tom Liekens (www.tomliekens.com) dit werk.

Dusk (Tom Liekens) olie en acryl op doek. 2,20mx5m

Tilo Baumgärtel (D), Fred Bervoets (BE), Guillaume Bijl (BE), Sébastien Bonin (BE), Martha Colburn (VS), Diego Franssens (BE), R.C. Gorman (VS), Tom Liekens (BE), Kylie Manning (VS), Malcolm Morley (VS), Nadia Naveau (BE), Pjeroo Roobjee (BE), Frederic Remington (VS), Fritz Scholder (VS), Sven ‘t Jolle (be), Edgard Tytgat (BE), Camiel Van Breedam (BE), Philippe Vandenberg (BE), Eric Wansart (BE), Jess De Gruyter (BE)

De tentoonstelling wordt samengesteld door kunstenaar Tom Liekens en Frank Herreman (gewezen-conservator van het Etnografisch Museum van Antwerpen)

Hieronder het nieuwsitem op deredactie.be:


©deredactie.be