BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Naar aanleiding van de 60ste verjaardag van Bobbejaanland, in de zomer van 2021, was de Pontiac Bonneville van Bobbejaan Schoepen opnieuw in het park. Honderden fans kwamen langs om hem te bewonderen en om zichzelf in de auto te fotograferen.

De Amerikaanse slee is indrukwekkend gedecoreerd door designer Nudie Cohn. Hij ontwierp ook showkostuums op maat voor Bobbejaan en Josée Schoepen en voor veel groten der aarde: van Elvis Presley en Johnny Cash tot Dolly Parton en Elton John. Johnny Cash zette trouwens zijn handtekening op het leer van de Pontiac Bonneville. Cohn verwerkte ruim 400 zilveren dollars in het interieur en versierde de Pontiac met verzilverde revolvers, geweren, hoefijzers en paardenbeeldjes. Vooraan op de wagen prijkt een imposante stierenhoorn en de naam Bobbejaan staat op het reservewiel.

Zie ook https://autonieuws.be/nieuws/6677-iconische-wagen-keert-eventjes-terug-naar-het-plezantste-land

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom. 

Het wekelijkse muziekmagazine Moshi op Radio 1 maakte in de lente van 2010 een reportagereeks over drie iconische liedjes van Bobbejaan Schoepen. De aanleiding was de uitgave van de cd-box The World of Bobbejaan. Journalist Elke Vandersypen...