BOBBEJAAN UPDATES
Musiker, Autor, Komponist, Sänger und Entertainer, Gründer und treibende Kraft hinter Bobbejaanland

Belpopkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit alias dj Bobby Ewing doorkruisten de Kempen op zoek naar verhalen en anekdotes over muziek van eigen bodem. Ze verzamelden al die schatten in het boek 'Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel'.

Bobbejaan Schoepen vergelijken de heren in een apart hoofdstuk met een Zwitsers zakmes, omdat hij zoveel stielen tegelijk beheerste. “Een virtuoos liedjesschrijver, een stand-upcomedian avant la lettre, een zwarte gordel in het fluiten en een fabelachtig ukulelespeler. ‘A total performer’, zoals Toots Thielemans het verwoordde.”

In de anekdotes passeren o.a. Sean Connery, Elvis Presley en Queen Elisabeth de revue. Op de archiefbeelden zie je hoe Bobbejaan zijn carrière schwung gaf. Je leest hoe hij ook na Bobbejaanland (1961-2004) nog muzikale successen boekte. Dat werd aangewakkerd door de bewondering van Daan Stuyven en duetten met o.a. Geike Arnaert en Axelle Red.

Je vindt 'Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel' in de Kempense boekenwinkels, bij gemeentelijke vrijetijdsdiensten of online via www.dewerft.be of https://www.kempenskarakter.be/belpop-bonanza-kempen/

Op die website lees je ook meer over de artist talks, de virtuele expo en de quiz. In oktober 2021 gaan Jan Delvaux en dj Bobby Ewing op tournee met verhalen en muziek over de Kempense Belpop.

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom. 

TV Plus zendt de Ode aan Bobbejaan uit, live vanuit Lichtaart. Bijna dag op dag twee jaar geleden heerste er een onbezorgde en uitgelaten sfeer op het Bobbejaan Schoepenplein. Honderden enthousiaste fans zongen en dansten toen mee met de liedjes...