BOBBEJAAN UPDATES
Musiker, Autor, Komponist, Sänger und Entertainer, Gründer und treibende Kraft hinter Bobbejaanland

Op 30 oktober 2021 zong sopraan Astrid Stockman ‘De lichtjes van de Schelde’ op de openingsceremonie van de World Choir Games.

Ze zong dat lied samen met het koor Amforo onder muzikale begeleiding van Casco Phil en dirigent Ben Haemhouts. Wietse Meys schreef het arrangement.
Dit was terecht een van de hoogtepunten van de World Choir Games 2021.

WCG: De nummers op de shortlist werden streng geselecteerd uit een longlist van meer dan 250 liedjes. Volgens de WCG behoort elk weerhouden nummer tot de groep van meest representatieve nummers die ooit in België werden gemaakt en die het veelzijdige karakter van onze muziek briljant weerspiegelen.
Het geselecteerde nummer vormt samen met enkele andere bekende werken, een staalkaart van de Belgische muziek.

De World Choir Games zijn de grootste internationale koorwedstrijd ter wereld. Het concept is eigendom van het Duitse InterKultur. Deze organisatie kent tweejaarlijks een licentie toe aan een land of regio, ergens in de wereld, om de WCG te mogen hosten. Een systeem vergelijkbaar dus met de Olympische Spelen, waarbij landen kunnen kandideren om gastland te zijn. Dit jaar heeft Vlaanderen de licentie binnengehaald. De WCG vonden plaats in Antwerpen en Gent, van 30 oktober t/m 7 november 2021.

Meer info op: https://www.wcg2021.be

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom. 

TV Plus zendt de Ode aan Bobbejaan uit, live vanuit Lichtaart. Bijna dag op dag twee jaar geleden heerste er een onbezorgde en uitgelaten sfeer op het Bobbejaan Schoepenplein. Honderden enthousiaste fans zongen en dansten toen mee met de liedjes...