BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

Veel artiesten coverden de liedjes van Bobbejaan Schoepen. Nu is er een knappe instrumentale versie van 'Je me suis souvent demandé' gemaakt door Jo Hermans (trompet), Marc Bonne (drums), Jean-François Assy (cello) en David Thomaere (keys). 

'Je me suis souvent demandé' uit 1964 is het oudste lied op The Great Belgian Songbook. Het album vat 50 jaar Belpop samen, van Bobbejaan tot Angèle. Je hoort evergreens (’Tombe la neige’ van Adamo), nieuwe klassiekers (‘Habibi’ van Tamino), vergeten schoonheid (‘Breathless’ van Viktor Lazlo) en verborgen schatten (‘Tiger walk’ van The Peter Laine Orchestra) op het album.

In het najaar van 2020 reizen de muzikanten opnieuw door Vlaanderen met de liveversie van het Great Belgian Songbook. Meer over het album en de tournee vind je op https://www.greatbelgiansongbook.be/

TV Plus zendt de Ode aan Bobbejaan uit, live vanuit Lichtaart. Bijna dag op dag twee jaar geleden heerste er een onbezorgde en uitgelaten sfeer op het Bobbejaan Schoepenplein. Honderden enthousiaste fans zongen en dansten toen mee met de liedjes...

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom.