BOBBEJAAN UPDATES
Musician, Author, Composer, Singer and Entertainer, Founder and driving force behind Bobbejaanland

Muzikant, zanger en producer Tom Pintens (1974 – 2023) is niet meer.
De familie Schoepen drukt haar diepste medeleven uit aan zijn familie, vrienden en collega-muzikanten.

Tom had iets met de muziek van Bobbejaan. Hij heeft de muziek op verschillende momenten live gebracht.

In 2009 zong en speelde Tom Pintens op het huldeconcert in Boom, toen Bobbejaan ereburger werd. Tom begeleidde Bobbejaans kleindochter Femke, samen met Fritz Sundermann, voor het lied ‘Monsieur le vagabond’.


Een jaar later, op de uitvaart van Bobbejaan, begeleidde Tom Pintens o.a. Femke, Geike Arnaert, Daan, Elise Caluwaerts, Paul Michiels.

In 2011 eerde zoon Tom zijn vader met het boek Bobbejaan Schoepen. Ter gelegenheid van de boekvoorstelling vormde Tom Pintens met Gregory Frateur en Roy Aernouts de band Los Speedy Bobs. Zij staken liedjes van Bobbejaan in een nieuw jasje. Het begon als een eenmalig project, maar Los Speedy Bobs bleven de liedjes van Bobbejaan live brengen. Zo speelden ze ook bij de opening van de tentoonstelling Dream Suits in het ModeMuseum in Antwerpen.

In 2015 zongen Tom Pintens, Gregory Frateur en Roy Aernouts driestemmig 'Mooi' van Bobbejaan Schoepen op Radio Minerva, prachtig vastgelegd door filmmaker Kris J. Y. Verdonck.


Voor een fotoreportage in Weekend Knack droeg Tom Pintens de kleren van Bobbejaan, met de hand gemaakt door de beroemde Amerikaanse ontwerper Nudie Cohn. De statige beelden zijn gemaakt door Alex Salinas.

Josée Schoepen had een muzikaal boontje voor hem. Je zag het als ze naar hem keek terwijl hij zong met zijn ogen dicht. Tom was muzikaal authentiek, tijdens een optreden werd hij helemaal een met de muziek. Artistiek was zijn werk altijd verzorgd. Josée waardeerde ook zijn aimabele voorkomen en persoonlijkheid.

Wij koesteren de schone momenten samen, we blijven luisteren naar zijn muziek en we voelen ons dankbaar om wat hij gedeeld heeft.

Rust in vrede, Tom.

Het wekelijkse muziekmagazine Moshi op Radio 1 maakte in de lente van 2010 een reportagereeks over drie iconische liedjes van Bobbejaan Schoepen. De aanleiding was de uitgave van de cd-box The World of Bobbejaan. Journalist Elke Vandersypen...

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom.