BOBBEJAAN UPDATES
Musician, Author, Composer, Singer and Entertainer, Founder and driving force behind Bobbejaanland

Het wekelijkse muziekmagazine Moshi op Radio 1 maakte in de lente van 2010 een reportagereeks over drie iconische liedjes van Bobbejaan Schoepen. De aanleiding was de uitgave van de cd-box The World of Bobbejaan. Journalist Elke Vandersypen bezocht Bobbejaan toen in zijn huis in Bobbejaanland voor een kort interview, want zijn gezondheid was wat zwakjes.

"Dat bezoek aan het huis en de studio in Bobbejaanland herinner ik me nog als gisteren. Ik kreeg een half uurtje, want Bobbejaan voelde zich niet zo goed. Josée en Tom waren erbij om hem te (onder)steunen, om zijn woorden aan te vullen, om hem te verzorgen. Het voelde heel intiem, ik voelde me een beetje een indringer. Dat was nergens voor nodig, want ik was heel welkom en werd hartelijk ontvangen. Bobbejaan had het moeilijk om te praten en om zich te concentreren, hij dommelde op een bepaald moment zelfs in. Zodra hij zijn ogen weer opende, vertelde hij weer honderduit over zijn muziek. Dan had hij pretoogjes als een kleine jongen die over zijn favoriete speelgoed praat. Die hartelijke warmte in de intimiteit van de familie Schoepen en die pretoogjes van Bobbejaan, dat blijft me altijd bij. De toewijding van Josée, haar scherpe blik en de liefde van Bobbejaan en Josée staan ook in mijn geheugen gegrift. Het halfuurtje dat ik mocht blijven, duurde uiteindelijk bijna 2 uur."
Herbeluister hier de reportages uit Moshi (Radio 1) van voorjaar 2010.

Moshi Deel 1:

Moshi Deel 2:

Moshi Deel 3:

TV Plus zendt de Ode aan Bobbejaan uit, live vanuit Lichtaart. Bijna dag op dag twee jaar geleden heerste er een onbezorgde en uitgelaten sfeer op het Bobbejaan Schoepenplein. Honderden enthousiaste fans zongen en dansten toen mee met de liedjes...

Bobbejaan Schoepen had een heel speciale band met Boom: hij is er geboren, werd de eerste ereburger van de gemeente en hij trad in 2009 voor de laatste keer op, in de Schouwburg van Boom.