BOBBEJAAN UPDATES

Muzikant, Auteur, Componist, Zanger en Entertainer, Stichter en bezieler van Bobbejaanland

EXPO:: Lang leve de muziek! 60 jaar liedjes uit de Lage Landen


Iedereen heeft wel een favoriet nummer in het Nederlands.
Het zijn de liedjes die we luidkeels meezingen, die in ons collectief geheugen gegrift zitten en die we kiezen voor de Grote Momenten van het leven: een liefdesverklaring, een openingsdans, een geboorte, een afscheid…

De EXPO Lang leve de muziek! biedt je een wonderlijke trip langs 60 jaar liedjes uit de Lage Landen. Het is de grootste interactieve muziektentoonstelling ooit in Vlaanderen en een eerbetoon aan meer dan 200 artiesten en groepen uit België en Nederland. Onnoemelijk veel Nederlandstalige artiesten passeren de revue, van Bobbejaan Schoepen en Will Tura tot Bazart en K3, van Boudewijn de Groot en de Strangers tot de Jeugd van Tegenwoordig en Clouseau.

De makers van de tentoonstelling, Tijdsbeeld & Pièce Montée en Historische Huizen Gent doken in het archief van de openbare omroep en verzamelden materiaal vanaf de jaren ’58, het jaar van de Wereldtentoonstelling, tot nu. 
Daarnaast verleenden talrijke artiesten hun medewerking en gaven unieke stukken in bruikleen, zoals de gitaar van Luc De Vos, het zadel van Bobbejaan Schoepen, de jurk van Liesbeth List of de gekke outfits van Kenji Minogue.


De Expo geeft een overzicht van de mooiste liedjes, memorabele televisiefragmenten en de leukste verhalen, verteld door Belpopkenner Jan Delvaux. Met een audiogids in de hand ontdek je 2000 m² muziekplezier in thematische decors, met leuke doe-dingen en interactieve opstellingen zoals de ‘zingende landkaart’ en het trefwoordenregister van het ‘Turarium’. Bezoekers kunnen luisteren, meezingen, quizzen en zich vergapen aan de talrijke iconische collectiestukken uit privécollecties.

De tentoonstelling verbindt verschillende generaties, van 5 tot 105, en de rode draad is muziek. Het gaat over de artiesten, de plaatjes, de verhalen, de fans, en niet in het minst… de weetjes. Fans van kleinkunst, schlagers, stevige rock of coole hip hop, cult of protestsongs, iedereen komt aan zijn trekken en beleeft het parcours volgens zijn eigen interesse en muzikale voorkeur.

Praktisch:

EXPO:: Lang leve de muziek! 60 jaar liedjes uit de Lage Landen

Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein, 9000 Gent

www.langlevedemuziek.be

Tarieven:

€14: Individueel tarief (26 t/m 64 jaar)


€11: 65+, groepen vanaf 15 personen, Gentse Uitpashouders, Jongeren 19 t/m 25 jaar


€6:  7 t/m 18 jaar


€5:  leerlingen in schoolverband


€3:  Gentse Uitpashouders met kansentariefGratis: 0 t/m 6